02 / 05 / 2024

KOYAŞ'ın inşaatı durduruldu!

KOYAŞ'ın inşaatı durduruldu!

Kocaeli Otomotiv Yönetim ve Ticaret A.Ş.’nin (KOYAŞ) inşaatı durduruldu. Proje, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.



7 ortaklı Kocaeli Otomotiv Yönetim ve Ticaret A.Ş.’nin (KOYAŞ) inşaatı durduruldu. Kocaeli'de son dönemde en yüksek maliyetli organizasyonlarından biri olan proje Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 250 milyon lira bedele mal olacak projenin 154 dönümlük alanda hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, artan ekonomik belirsiz ve dolar yükselişi ile piyasada yaşanan dalgalanmalar nedeniyle inşaatı durdurulan projede 180 işçi çalışmalarına ara verdi. 24 bin metrekare alana kurulacak KOYAŞ’ın inşatının durdurulmasıyla ilgili KOYAŞ’ın ve Toyota Kaya Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya açıklamalarda bulundu.

Kaya, “Bayram öncesi yaşanan dolar kuru artışıyla ile birlikte bayramda ara verdik. İnşaatımızın tekrardan başlamasını hedefliyoruz. Tabi bunun için piyasaların biraz durulması gerekiyor. En son olarak plan bütçe programı yapıp inşaatı başlatmayı hedefliyoruz. Zaten bu projeyle ilgili kimseye taahhüdümüz olmadı. Şu tarihte biter diye bir sözümüz olmadı. O yüzden en kısa sürede çalışmalara tekrardan başlayacağımızı düşünüyorum. KOYAŞ tamamlandığında içerisinde, yeni ve ikinci el araç satışı, kapsamlı araç bakım onarım ve koruma hizmetleri, otomobil meraklılarına hitap eden çeşitli mağazalar, deneme sürüşü pistleri, tematik kafe, restoran ve lokantalar yer alacak. Ayrıca sigorta acentesi, araç kredi ve benzer finansal hizmetler, bireysel ve kurumsal araç kiralama, sürücü kursu da yer alacak. Bu merkez içerisinde bir de otomobil müzesi düşünülüyor'' şeklinde konuştu. 


Geri Dön