07 / 05 / 2024

Koyuncular Grubu turizme yatırım yapacak!

Koyuncular Grubu turizme yatırım yapacak!

Koyuncular Şirketler Grubu Yönetim Başkanı Engin Koyuncu, Milliyet Karadeniz Gazetesinin sorularını cevaplandırıyor. Sektör olarak turizme daha yatkın bir hal aldıklarından bahseden Koyuncu'nun röportajı;



Turizme yatırım yapıyoruz 


¦ Turizm konusunda da çalışmalarınız var. Artvin' i bu konuda nasıl görüyorsunuz ve başka yatırımlar yapmayı da düşünüyor musunuz? 

TURİZM açısından Artvin ilinde 2010 yılında almış olduğumuz TU RSAB belgesiyle tur operatörlüğü yapan Artvin'in ilk ve tek firması olan firmamız bünyesinde bulunan KYC Turizm, Seyahat Acenteliği ve Otelcilik alanında Evgin Otel olmuştur. Turizm açısından Artvin bulunmaz bir cennettir. Hem tarihi hem de coğrafî yapısı bakımından yaz ve kış turizmi için ideal bir konuma sahip olan Artvin keşfedilmeyi bekleyen saldı bir potansiyele sahiptir. Yapılan yatırımların bir çoğu devlet eliyle ve doğal yaşam müdahalesiyle sonuçlanmış, Artvin'in doğal hayatını, görünümünü ve iklimine etkilemiştir. 



GÜRCİSTAN'IN İLGİSİ BÜYÜK 

YAZ turizm için Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa'ya alternatif olarak yayla turizmi ile Şavşat ve Ardanuc'un belde-belediyeleri var. Tarihi gezilerde ise Yusufeli, Borçka belde ve belediyelerine sahiptir. Arhavi'deki Mençuna Şelalesi de yakın zamanda turizme kazandırılmış. Ardanuç Cehennem Kanyonu turizme kazandırılmış. Artvin merkeze bağlı kayak merkezi turizme açılmış. 



Artvin ve ilçelerine bağlı bir çok yerde kilise, medrese ve camiiler turizme açılmıştır. Sarp ve dağlık bir konuma sahip olan Artvin doğa yürüyüşü ve dağcılık sporları için ideal bir yapıya sahiptir. 1989 yılında açılan GürcistanSarp sınır kapısından yapılan ikili görüşmeler neticesinde 2012 yılında yaya geçişlerinde uygulanan kimlikle yurt dışına çıkışların başlamasıyla Gürcistan devletinde büyük bir turistik geziler yaşanmaya başlamıştır. Gürcistan özellikle Batum, Kobileti, Poti ve Tiflis 'in hem ergonomi yapıları hem de doğal fotojenik ve kartpostallık doğa resimleri, tarihi ahşap evleri tarihi ve görsel zenginliğe sahiptir. 



FİRMADA YOK YOK! 

¦ Başka hangi sektörlerde faaliyet gösteriyorsunuz?

BAŞTA Uluslararası Karayolu taşımacılığı ve ihracat, akaryakıt ve LPG istasyonu, inşaat ve müteahhit hizmetleri, turizm ve seyahat acenteliği, şehirlerarası yolcu taşımacılığı, otel işletmeciliği, döviz bürosu ve sigorta aracılık hizmetleri faaliyetlerinde bulunmaktayız. 



Milliyet Karadeniz


Geri Dön