29 / 04 / 2024

Koza Şehir, sosyal olanakları ile dikkat çekiyor!

Koza Şehir, sosyal olanakları ile dikkat çekiyor!

GARANTİ Koza, toplam 6 bin konuttan oluşan Akkoza projesinin 3'üncü fazı olan Koza Şehir, sunduğu olanaklar ve ödeme şekliyle dikkat çekiyor....  Projedeki sosyal olanaklara dikkat çekerken, Esenyurt'u Etiler'e benzetmenin iddiasını taşıyor....



GARANTİ Koza, toplam 6 bin konuttan oluşan Akkoza projesinin 3'üncü fazı olan Koza Şehir, sunduğu olanaklar ve ödeme şekliyle dikkat çekiyor. Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, projedeki Akbatı Alışveriş Merkezi, TED Koleji, İsviçre Hastanesi ve diğer sosyal olanaklara dikkat çekerken, Esenyurt'u Etiler'e benzetmenin iddiasını taşıyor.

TÜRK inşaat sektörünün en eski firmalarından biri olan Garanti Koza, toplam 6 bin konuttan oluşan Akkoza projesinin 3'ncü fazı olan Koza Şehir'i devam ettiriyor. Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, Akkoza projesinin toplam arsa alanının 450 bin metrekare olduğunu ve bu arsa üzerinde toplam 6 bin konut yer alacağını belirterek, projenin 3'ncü etabı olan Koza Şehir'de ise, birinci etapta 407, ikinci etapta 472 olmak üzere toplam 879 konut inşa edildiğini söyledi. Binark, projedeki Akbaü Ahşveriş Merkezi, TED Koleji, İsviçre Hastanesi ve diğer sosyal olanaklara dikkat çekerken, Esenyurt'u Etiler'e benzetmenin iddiasını taşıyor.

130 bin liradan başlıyor
Binark, Koza Şehir hakkında şu bilgileri verdi: "Koza Şehir, 50-623 metrekare arasında değişenl+1,2+1, 3+1,4+1,5+2 ve Penthouse daire alternatifleri ile birlikte sunuluyor. Penthouselar, 350 ile 650 metrekare arasında değişiyor. Projede yer alan konutlarm metrekare satış aralığı, 2 bin 700 lira oluyor. Buna göre, Koza Şehir'de dairelerin fiyat aralıkları, 130 bin ila 1 milyon 100 bin TL arasında değişiyor. 1+1'ler 130 bin TL ile 313 bin TL, 2+İler 240 bin TL ile 415 bin TL, 3+1'ler 360 bin TL ile 550 bin TL, 4+İler 480 bin TL ile 660 bin TL ve 5+2'ler 950 bin TL ile 1 milyon 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 2011 yılı içersinde kavşak düzenlenmesinin gerçekleşmesi ve alışveriş merkezinin açılması, ilk faz inşaatlarının tamamlanması ile hayat başlamış olacağından, bu yıl sonundan itibaren fiyatların yükseleceği bekleniyor."

Yüzde 50'si satıldı
Projenin 1 milyar dolar yatırımla inşa edildiğini söyleyen Murat Binark, "Koza Şehir'den ev sahibi olmak isteyenlere özel ödeme koşulları sağlanıyor. İsteyenler 30 ay vadeü yüzde sıfır faiz ile konut sahibi olabiliyor. Banka kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler için uygun faiz oranları ile kredi kolaylıkları da sunan Koza »Şehir, peşin alımlarda özel indirimler uyguluyor. Yüzde 25 peşin, bakiyesi senet veya banka kredisi, ancak karşılıklı görüşme ile değişik çözümlere gidilebiliyor. Proje kendi kategorisinde bölgede en üst seviyede bir proje olmasına rağmen fiyatlarımız diğer projeler arasında müşteri için cazip seviyede seyrediyor. Ayrıca kira getirilerine baktığımızda, 1+1 ler ayda 1000 TL, 3+İler ise ayda 1500 TL'den kiraya verilebilir. Eski projelerimizde yüzde 100'ün üzerinde primler kazandırdık. Bu projemizde de yüksek primler beküyoruz. Proje satışları beklentilerimizi karşılar nitelikte. İlk 2 fazda sınırlı sayıda yer kaldı, 3'ncü fazda projenin yüzde 50'si satıldı."


Alışveriş merkezi var
Projeyi, orta ve üst gelir grubunun tercih ettiğini anlatan Murat Binark, Akkoza'da yer alan 4 katlı Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin, 210 bin metrekarelik alanda hizmet vereceğini, ayrıca proje içerisinde 102 mağazadan oluşan Koza Cadde'nin bulunduğunu ifade etti. Binark, şunları söyledi: "Garanti Koza'nın 62 yıllık inşaat tecrübesi, inşaat kalitesi, her ihtiyaca cevap vermek üzere proje içerisinde yürüme mesafesinde okul, hastane, alışveriş merkezi, spor kompleksi, festival alanı gibi farkh ve renkli yaşam merkezleri, sosyal alanlar yer alıyor. Proje, sakinlerin her ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte tasarlandı. Tam teşekküllü Özel Hastanesi'ne Koza Şehirliler, yürüyüş mesafesi kadar uzak olacaklar. Hastane,7 bin dönümlük arsa üzerine
kurulacak ve 7 gün 24 saat hizmet verecek. 4 katlı Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 50 bin metrekarelik arsa üzerinde hizmet verecek. 102 mağazadan oluşan Koza Cadde, açık havada alışverişyapmanın keyfini sunacak."

Akkoza'nın diğer etaplarına başlıyacak
BU yıl lansmanını yapacakları bir proje bulunmadığını ancak Akkoza'nın sonraki fazlarına devam edeceklerini dile getiren Murat Binark, "Şehir merkezi ve Anadolu yakasında da araştırmalarımız devam ediyor. Akfil Holding'in iki ortağından biri olarak özellikle İstanbul'da çok büyük bir konut arazisi stoğumuz mevcut. İstanbul dışında izmir'de projeler gerçekleştirmek için çalışmalarımız var. Ayrıca önümüzdeki dönemlerde Gürcistan, Suudi Arabistan, Katar, Irak Suriye, Rusya, Hindistan gibi ülkelerde çalışmak üzere hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.

Esenyurt'u Etiler'e benzetecek

ESENYURT'u İstanbul'un yeni Etiler'i yapmayı hedeflediklerini anlatan Murat Binark, Garanti Koza'nın 1 ve 2'inci fazlarda Akis ortaklığıyla yürüttüğü Akkoza'nın 3'üncü fazını oluşturan Koza Şehir'in oldukça kapsamlı bir yaşam projesi olduğunu söyledi. Binark, dünyaca ünlü A.B.D. merkezli mimarlık firması Development Design Group (DDG) imzasını taşıyan ve 2007 yılı Ağustos ayında ilk etap satışına başlanan Akkoza Projesi'nin alışveriş merkezi ve sunduğu yaşam alanları ile İstanbul'un en büyük projelerinden sayıldığını kaydetti. Binark, şöyle konuştu: "Esenyurt bölgesini cazibe merkezi haline getiren projede çağdaş bir yaşam için ihtiyaç duyulan her türlü imkân bulunuyor. Akkoza'da, alışveriş merkezi, dinlenme alam ve parkların yanı sıra 15 bin metrekarelik bir alana sahip spor merkezi Club İstanbul da yer alıyor. Akkoza'da yer alan bir diğer sosyal olanak ise 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Festival Park. Konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapması planlanan Festival Park, 5 bin kişiyi aynı anda ağırlamaya hazırlanıyor.
Hürriyet


Geri Dön