28 / 04 / 2024

Kozan'daki Kurtoğlu Çiftliği satılıyor!

Kozan'daki Kurtoğlu Çiftliği satılıyor!

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan ve Çukurova’yı arkadaşlarıyla birlikte Sivas Kongresi’nde temsil eden Kurtuluş Savaşı kahramanı Hulusi Kurtoğlu’na ait toprakların son bölümü olan Kurtoğlu Çiftliği’ satılıyor....



Kozan’ın Çukurören köyünde bulunan çiftlik merkezindeki bin 603 dönüm arazinin satışı için konulan muhammen bedel 9 milyon 219 bin 650 TL olarak belirlendi.Varislerin istemi üzerine Kozan Sulh Hukuk Mahkemesi’nce (KSHM) verilen kararla yapılacak çiftliğin satışıyla ilgili ilk ihale, 4 Şubat 2014 günü 09.30-09.40 arasında gerçekleştirilecek.


İsteyenler çiftliğin satış ihalesine e-posta ile katılabilecek. Kurtoğlu Çiftliği’nin açık artırma yoluyla satış koşulları hakkında gerekli bilgiler KSHM Satış Memurluğunda “2012/4” numarasıyla işlem yapılan dosyayla esatis.uyap.gov.tr’den alınabileceği gibi satış ihalesinde aynı adres aracılığıyla e-posta yöntemiyle teklif de verilebilecek.


Osmanlı beratına sahip Kurtoğlu ailesine ait çiftliğin geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanıyor. Ailenin ünlü temsilcisi Hulusi Kurtoğlu’nun mülkiyetinde ise geçen yüzyılın başlarında 25 bin dönüm toprak bulunuyordu. Bu toprakların 12 bin 500 dönümü şimdi satışı yapılan bölgede, 10 bin dönümü Mercimek köyü yakınlarında Camızağılı çiftliğinde, 2 bin 500 dönümü de İmamoğlu’nun Koyunevi bölgesindeydi.


Kozan Haberleri


Geri Dön