02 / 05 / 2024

Kozzy Alışveriş Merkezi bugün açılıyor!

Kozzy Alışveriş Merkezi bugün açılıyor!

Dünyanın sayılı inşaat firmaları arasına giren Rönesans, Türkiye'deki 6'ncı alışveriş merkezi Kozzy'yi bugün açıyor



Arsa hariç 30 milyon dolar yatırımla hayat bulan projeyi `Bebeğimiz' diye tanımlayan Rönesans CEO'su Zafer Baysal, "Kozzy mahallenin AVM'si olacak" dedi. Kozzy'de Kadıköy Belediye Meclisi'ne de modern salon ayrıldı.

ADINI önce Rusya'da duyuran daha sonra Türkiye'de ve çevre ülkelerde büyük projelere imza atan Rönesans, Türkiye'deki 6'ncı alışveriş merkezi (AVM) Kozzy'yi bugün açıyor. Rönesans Gayrimenkul ve Yatırım CEO'su Zafer Baysal'ın `bebeğimiz' diye tanımladığı Kozzy, arazi hariç 30 milyon dolar yatırımla gerçekleştirldi. Zafer Baysal `semt AVM'si' dediği Kozzy'nin Gazanfer Özcan'ın ismini taşıyan tiyatro sahnesi ve Ali Poyrazoğlu yönetimindeki çocuklara yönelik Kreatif Drama Atölyesi ile de farklılık yarattığını söyledi.

Kamu-özel ortak yapımı

Yürüme mesafesinde 300 bin civarında bir nüfusun bulunduğu Kozzy, Kadıköy Belediyesi ile ortak gerçekleştirilen bir proje. Yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllığına Rönesans'ta kalacak olan Kozzy'de belediye meclis salonları da var. Belediye meclisine lüks anlayışını getirdiklerini vurgulayan Zafer Baysal, ultra modern meclis salonunda parmak iziyle oylama yapılabileceğini kaydetti.

3 kat talep aldı

Zafer Baysal, insanların otoyollara çıkmadan gidebileceğini belirterek "Kültür ve sanat ile alışverişi buluşturduk. Marka karmasını belirlerken çok seçici davrandık. Bu proje üzerinde çok uğraştık. Bulunduğu bölgeye layık olması için çalıştık" dedi. Her AVM'de markaların 4'te birinin cironun yüzde 80'ini yaptığını anımsatan Baysal, Kozzy'deki 60 mağazanın lokomotif markalardan seçildiğini, kapasitenin 3 katı talep aldıklarını da hatırlattı.

Krizde açılış ertelendi

Rönesans'ın projelerini normalde 14 ayda bitirdiğini ancak tüm dünyayı saran ekonomik kriz nedeniyle bu projeyi biraz yavaşlattıklarını belirten Baysal, şunları söyledi: "Bu nedenle Kozzy 10 ay gecikmeli açılıyor. Aslında eylül 2009'da açabilirdik ama yapmadık. İyi ki yapmamışız. Çıkıp satamamaktansa doğru zamanda çıkmak daha iyi."

Çocuk teslim noktası

Bu AVM'yi kültür ve sanatla harmanlarken alışverişin yanı sıra insanların bale, opera, tiyatro beklerken rafine yemek yiyebilecekleri mekanlar yarattıklarını ve 9 salonlu Avşar sinemalarının bulunduğunu hatırlatan Zafer Baysal, "Çocuk eğlence merkezi ve çocuk teslim noktası da bulunuyor. Aileler çocuklarını buraya teslim edebilecekler ve geri gelene kadar çocuklara göz kulak olunucak. Ayda 250 bin ziyaretçi bekliyoruz" diye konuştu.

Tahran'da ilke imzasını atıyor

MART 2011'de Adana, Trablus (Libya) ve Novosibirsk (Rusya) alışveriş merkezlerinin açılacağı bilgisini veren Zafer Baysal, "Eş zamanlı pek çok projemiz yürüyor. İran'ın başkenti Tahran'da şehrin ilk alışveriş merkezi projesini gerçekleştiriyoruz. 2012'de açılacak" dedi.

Dünyada en büyük 3'üncü

TİCARİ gayrimenkullerinin değerinin 1 milyar dolara ulaştığını söyleyen Zafer Baysal, şöyle konuştu: "Rönesans Tower'ın yanında 36 katlı, A Plus ofis binası yapacağız. Şehre atılan bir imza, ikonik bir bina olacak. Ankara'da Neva Residence 2009'da açıldı. Müteahhit sıfatıyla dünyada 30 AVM yaptık. AVM yapımında dünyada 3'üncü sıradayız."

Müjdat Gezen'den iki gün `Mustafa Kemalim' oyunu

Kozzy'nin açılışında Müjdat Gezen, 2 gün `Mustafa Kemalim' oyununu sergileyecek.
Gazanfer Özcan Tiyatro Salonu 400 kişilik.
Terasta sigara içilebilen ortam yaratan restoran ve kafeteryalar var.
AVM'de Ali Poyrazoğlu yönetiminde çocuklara yönelik Kreatif Drama Atölyesi de bulunuyor.
AVM'nin açılışını CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yapacak.
Hürriyet/Demet Cengiz Bilgin

İlgili haber

Kozzy Alışveriş Merkezi'ne nasıl gidilir?


Geri Dön