Ekonomi

KPSS şartı yok! Kamu kurumu, asgari ücretinde üstünde rakamla personel alacak! Görmedim demeyin

Nükleer Düzenleme Kurumu aylık 7 bin 118 TL maaşla temizlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Alımda KPSS şartı aranmaması ise önemli bir fırsat olarak görüldü.Durum böyle olunca kurumlar da az da olsa asgari ücretin üzerine çıkmaya çalışıyor

Türkiye'de asgari ücret 5 bin TL seviyelerine yükseldi ancak yine de bu rakam vatandaşların geçinmesine olanak sağlamıyor. Durum böyle olunca kurumlar da az da olsa asgari ücretin üzerine çıkmaya çalışıyor. Bu kurumlar arasında kamu kurumları da yer alıyor. Bir kamu kurumu asgari ücretin üzerinde bir ücretle personel alımı yapmaya karar verdi. 

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALACAKLAR, KPSS ŞARTI YOK

Kamu kurumları peş peşe personel alımlarını yayımlamaya devam ediyor. Bu kapsamda gelen bir son dakika haberine göre Nükleer Düzenleme Kurumu aylık 7 bin 118 TL maaşla temizlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartı olmadan yapılacak personel alımında adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtildi. Adaylardan KPSS puanı istenmeyecek.

Nükleer Düzenleme Kurumu’na alımlar kura ile gerçekleştirilecek. Kadro sayısının 4 katı aday görüşemeye çağırılacak ve sözlü sınava tabi tutulacak. Başvuru şartları da ayrıca açıklandı.

PEKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

Türk Vatandaşı olmak

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak

Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak. 

Emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak

Devlet memuru olmaya engel olacak suçlardan mahkum olmamak

Herhangi bir sebeple kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilmemiş olmak

İlan tarihi itibariyle başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak

 

ÖZEL ŞARTLAR DA VAR

“Radyasyondan Korunma ve Taşınabilir Radyasyon Ölçüm Cihazı Eğitimi” sertifika programına katılmış ve son başvuru tarihi (26.08.2022 ve öncesi) itibariyle söz konusu programa ilişkin onaylı belge sahibi olmak.

Son başvuru tarihBaşvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 22.08.2022-26.08.2022 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.