01 / 05 / 2024

Kraliçe Elizabeth'in sarayındaki tamirat, parasızlıktan durdu!

Kraliçe Elizabeth'in sarayındaki tamirat, parasızlıktan durdu!

Ekonomik darboğazdan geçen İngiltere'de Kraliçe Elizabeth bile kemer sıkmak zorunda kalacak. Kraliçe'ye ödenen maaş 2015 yılına kadar donduruldu. Saraydaki tamirat işleri iptal edildi



İngiltere'de hükmet ülkenin borç yükünü azaltmak amacıyla bir dizi önlem alarak, vergi artırımına gitmeyi ve kamu harcamalarında kesinti yapmayı kararlaştırdı. Kraliçe II Elizabeth'e ödenen maaş da 2015 yılının Nisan ayına kadar donduruldu. Yeni düzenlemeye göre Kraliçe ünlü Regent Sokağı, Windsor Parkı ve ülkenin sahil şeridinin neredeyse yarısını da içeren kraliyet arazisinden kazanılan kârın sadece yüzde 15'ini alabilecek.

GELiRi GiDEREK DÜŞTÜ

Buckingham Sarayı da bu nedenle bir dizi yeni ekonomik önlemler alacak. Örneğin saraylardaki birikmiş tamirat işleri ertelenecek. Galler Prensi Charles ise Cambrigde Dükü Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate'in masraflarını karşılamaya devam edecek. Ülkedeki likidite krizi nedeniyle Kraliçe'nin geliri, 1991-2002 yılları arasında yıllık 77 milyon pound (219 milyon TL) iken 2011'de 32 milyon pounda (91 milyon TL) düştü.

Yenişafak


Geri Dön