28 / 08 / 2024

Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçilerin arazileri satışa çıkarıldı!

Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçilerin arazileri satışa çıkarıldı!

Ziraat Bankası, almış oldukları tarım destek kredisini ödeyemeyen çiftçilerin arazilerini satışa çıkardı. Satışa çıkarılmış olan binlerce arazinin fiyatları 1 milyon Türk Lirası ile 10 milyon Türk Lirası arasında farklılık gösteriyor.




Ziraat Bankası, almış oldukları tarım destek kredisini ödeyemeyen çiftçilerin arazilerini ihale yoluyla satışa çıkardı. Evrensel’de yer alan habere göre Ziraat Bankası’nın sitesinde yayınlanan ilanlara göre, satışa çıkarılmış olan binlerce arazinin fiyatları 1 milyon ile 10 milyon lira arasında farklılık gösteriyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) açıklamış olduğu resmi verilere göre, çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 2023 yılının Haziran ayından bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 50 oranında artış göstererek, 471 milyar TL'den 710 milyar Türk Lirası’na çıktı.

Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçilerin arazileri satışa çıkarıldı! 

Ziraat odalarına göre, çiftçilerin borcunu kapatmak amacıyla  kullanmış olduğu yeni kredilerin de takibe düşmesi ihtimali de oldukça yüksek. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara ülkemizin dört bir tarafında Ziraat Bankası'na olan kredileri ödeyemeyen üreticilerin arazileri, Ziraat Bankası tarafından satışa sunuldu. Ziraat Bankası'nın satışa çıkardığı gayrimenkuller arasında tarım arazileri, ekili fındık bahçesi, tarla, arsa ve köy evinin yanı sıra zeytinlikler de bulunuyor. 

İşte Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılan ve bankanın resmi internet sitesinde de yer alan o gayrimenkuller...

Ziraat Bankası'nın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, Kırklareli Erikler köyünde 9 milyon 175 bin Türk Lirası’na bir çiftlik, Çorum Mecitözü'nde 4 dönümlük tarım arazisi ise 18 milyon 302 bin Türk Lirası bedelle  ihaleye çıkarıldı.

Ayrıca bunlar dışında Samsun Salıpazarı'nda 17 dönümde ekili fındık bahçesi 2,5 milyon Türk Lirası bedelle, Diyarbakır Darköprü'de 42 dönümlük tarla 10 milyon Türk Lirası bedelle, Tekirdağ Süleymanpaşa'da arsa, ahır ve bir köy evi 13 milyon Türk Lirası bedelle satışa çıkarıldı.

Urfa Viranşehir'de ise 17 milyon 250 bin Türk Lirası bedelle 310 dönümlük tarla, Aydın'ın Söke ilçesinde  63 dönümde ekili zeytinlik de 4 milyon Türk Lirası bedelle satılacaklar arasında yer aldı. 

 

A101 5 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! A101'de 5 Eylül'de birçok üründe indirim var...

Her yerde konutta düşüşten bahsediliyor diyen Ekonomist Mert Başaran sordu: Bu çöküşü yaşayan ve ev alabilen var mı? 

Konut kredisinde yeni kampanya başlatılırsa ne olur? sorusuna Tebernüş Kireçci'den net yanıt: Felaket olur!


Geri Dön