Kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı?
Ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankalardan kredi çekerek taşınmaza uzun vadede düşük faiz oranları ile sahip olabiliyor. Peki, kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı?
Kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı?
Taşınmaz mal sahibi olmak isteyen kimseler, bankalardan kredi çekerek taşınmaza uzun vadede düşük faiz oranları ile sahip olabiliyor.
Kredi, başvuruda bulunan kimselerin araştırılması, aylık geliri ile kredi taksitlerinin hesaplanması sonucunda onaylanıyor. Krediye onay verilmesi halinde, banka başvuruda bulunan kişi adına alınıyor. Taşınmazın üzerinde banka ipoteği konuluyor.
Banka kredi taksitlerinin ödenmesi halinde, ipotek kaldırılarak taşınmaz sahibine veriliyor. Peki kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı? Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu? Kredi ile alınacak evin tapusu eşin adına yapılır mı?
Konut kredisi kullanan kişi ile konutun tapusu aynı kişi adına kayıtlı oluyor. Ancak bankalar ortak tapu koşulları gereğince sadece eşler adına alınacak konutlarda istisnai durumlar uygulayabiliyor.
Bu hususta eşlerden biri konut kredisi kullanılır, tapu senedi ise eşler adına ortak düzenlenebiliyor. Konut kredisi kullanılacak konut ipotek altına alınırken de diğer eş kefil olarak gösteriliyor.
Boşanma durumunda kredili ev!
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com