Kent Haberleri

Kredi kartı borç yapılandırması hesaplama detayları! 50 bin ve 100 bin TL borcu olanlar ne kadar aylık taksit ödeyecek?

Borcu olan pek çok kişi kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına gelen yapılandırmanın detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 50 bin TL ve 100 bin TL borcu olanlar ne kadar aylık taksit ödeyecek? İşte kredi kartında borç yapılandırması hesaplama detayları...


Borcu olan pek çok vatandaş kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına gelen yapılandırmanın nasıl işleyeceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Gündemden düşmeyen kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına ilişkin beklenen düzenlemenin ayrıntıları da tek tek belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından atılacak olan adımlar netlik kazanırken, yeni düzenleme tüm işlemler için de oldukça büyük önem taşıyor.

Bankacılar, 26 Eylül'ün bir dönüm noktası olduğu ancak bundan sonraki borçların bu kapsama girip girmeyeceğinin henüz belirsiz olduğu belirtiyor.


60 AYA KADAR VADE İMKANI


Sabah’ta yer alan habere göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için 60 ay kadar yapılandırma imkanı getirmişti. Kredi kartlarında asgari ödeme şartının karşılayamayan ya da ihtiyaç kredisi borçlarını 30 gün geciktiren kişiler, ilave krediye gerek kalmadan bu borçlarını yapılandırabilecek.


BORÇ YAPILANDIRMA HESAPLAMASI 

12 ay vade ile 100 bin liralık bir borcunu hesaplamak isteyen bir vatandaş, 128 bin 181 Türk Lirası gibi bir ödeme yapacak. 50 bin liralık borcu olan 60 ay yapılandırmak isteyenler de aylık 2 bin 222 Türk Lirası taksit ödeyecek. Bu durumda, 60 ayın sonunda toplam ödeme 133 bin 686 Türk Lirası olmuş olacak.

100 bin Türk Lirası borcu olan bir kişinin de aylık taksitleri 4 bin 456 TL olacak ve 60 ay sonunda toplam 267 bin 374 Türk Lirası ödeme yapacaklar. Borçlar, yüzde 3,11 faiz oranıyla yapılandırılabilecek.

FAİZ ORANLARINA DA YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranlarını, kredi kartı dönem borçlarına göre referans oranlarına göre değiştirecek. Pek çok kişi tarafından merala beklenen yeni oranlar, 24 Ekim tarihinde duyurulacak.

 

İmar Yasasına Takılanlar Meclisi bekliyor!

Miras paylaşımında sistem sil baştan değişti! Yapılan köklü değişiklikler neler? 

DSİ ile Milli Emlak iki şehirde arsa ve konut satıyor! Taksit imkanı da var…