Emlak Terimleri

Kredi kartı ile tapu harcı ödenir mi?

Tapu harcı, gayrimenkul alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken tapu hizmetleri karşılığında verilen bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kedi kartı ile tapu harcı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler... Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen tapu harcı oranı ve satışı gerçekleştirilen varlığın beyan edilen bedeli dikkate alınıyor

Tapu harcı, gayrimenkul alım satım işlemlerinde uygulanan tapu hizmetlerin karşılığında ödemekle yükümlü olunan bir bedel olarak ifade ediliyor. Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen tapu harcı oranı ve satışı gerçekleştirilen varlığın beyan edilen bedeli dikkate alınıyor.

Tapu devir ücreti olarak da bilinen bu hizmet bedeline ek olarak satış işleminde döner sermaye bedeli de ekleniyor. Tapu harcı, alım satım işlemi gerçekleştirilen gayrimenkulün tapu üzerinde beyan edilen satış bedelinin yüzde 4’ünden oluşuyor.  

Tapu harcı hem satıcının hem de alıcıdan tahsil ediliyor. Bu nedenle devralan da devreden de tapu harcı ödemekle yükümlü oluyor. Peki, tapu harcı nasıl ödenir? Online olarak ödenebilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler... 

Kredi kartı ile tapu harcı ödenir mi?

Tapu Harcını, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tahsil ediyor. Yani tapu işlemlerinin gerçekleştirildiği ve halk arasında Tapu Müdürlüğü olarak bilinen kuruma tapu harcı ile ilgili belirlenmiş olan para yatırılıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı çalışma kapsamında, 2015 yılından beri tapu harcı kredi kartı ile de ödenebiliyor. Bunun için Tapu ve Kadastro E-TAHSİLAT sitesine girilebiliyor ve ilk sıradaki "Harç Tahsilatı İçin Tıklayın" ifadesini seçerek ödeme işleminizi yapabiliyorsunuz. 

Evin tapusu iki kişi üzerine olabilir mi?

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?

Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Temmuz 2022 kira artış oranı belli mi?

Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır?

Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? Kira artış oranı son dakika açıklaması!

100 metrekarelik bir evin maliyet hesabı nasıl yapılır? İşte 2022 maliyet tablosu!

Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? Kiracılar dikkat!

Bu ay kiralara ne kadar zam yapılabilecek? Haziran 2022 kira artış zammı hesaplama örneği!

Miras intikali için gerekli belgeler nelerdir?

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras intikali için tapu harcı ödenir mi?