Ekonomi

Kredi kartı kullananlar dikkat oranlar değiştirildi! Son dakika… Bütün hesaplarınızı yeniden yapacaksınız

Nakit para bulamayan vatandaş elindeki karta yüklenirken 1 Eylül’den itibaren kredili mevduat hesabı kredilerine ve kredi kartlarına uygulanacak azami TL faiz oranı aylık yüzde 1.80’den 1.73’e, aylık gecikme faizi de azami yüzde 2.10’dan 2.03’e düşürüldü.25’ten yüzde 1

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası referans faizi yüzde 1.25’ten yüzde 1.18’e düşürdü. 

Bu yapılan değişikliğe göre kredi kartı ve KMH hesaplara uygulanacak akdi ve gecikme faiz oranları de güncellenerek düşürüldü.

Bankalar tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanabilecek en fazla faiz oranlarının hesaplanabilmesi için gerekli olan referans oran hesabı, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında hesaplanan yöntem ile hesaplanarak ilan ediliyor. Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık en fazla akdi faiz oranı, referans orana 55 baz puan eklenerek belirleniyor.

Yeni uygulanacak azami faiz oranı aylık yüzde 1.80’den yüzde 1.73’e indirilirken, yıllık olarak ise yüzde 20.76 olarak ayarlandı. Uygulanacak aylık gecikme faizi azami yüzde 2.03 (eskisi yüzde 2.10), yıllık olarak da yüzde 24.36 olarak uygulanacak. Yabancı para (YP) akdi faiz oranı da aylık yüzde 1.44’ten yüzde 1’38’e indirilirken gecikme faizi de yüzde 1.74’ten yüzde 1.68’e düşürüldü.

Türk Lirası olarak kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı, Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık en fazla akdi faiz oranına 30 baz puan eklenerek belirleniyor.