Ekonomi

Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor! Limitler gerçek gelirle uyumlu olacak!

Yüksek enflasyon ve düşük maaşla hayatlarını sürdürebilmek için kredi ve kredi kartlarına sarılan vatandaşa kötü haber geldi. Kredi kartı limitlerinde ve bireysel- ticari kredilerde düzenleme yapılacağı belirtildi.


2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından resmen açıklandı.

Sözcü’de yer alan habere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve 2025-2027 yıllarını kapsayan OVP ile temel ekonomik büyüklükler ve hedefler de belirlendi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre belirlenen hedefler ve yol haritasının yer aldığı programda kredi kartı ve krediler detayı da dikkat çekti. Yüksek enflasyon ve düşük maaşla hayatlarını sürdürebilmek için kredi ve kredi kartlarına sarılan yurttaşlara kötü haber geldi.

Peki kredi kartı limitleri düşürülecek mi? Kredi kartı limitleri indirilecek mi? Kredilere sınırlama mı geliyor? İşte merak edilen soruların yanıtları ve 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da yer alan detaylar...

Düşük gelir- yüksek enflasyon kıskancına sıkışan ve kredi kartı limitiyle yaşamlarına devam eden vatandaş artık geliriyle endeksli kart limitlerine sahip olacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ayrıca bireysel ve ticari kredilerde de bazı sıkılaştırma politikaları uygulanacak.


 

KREDİ VE KREDİ KARTI DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Programın 'Finansal İstikrar' kısmındaki bilgilerde dezenflasyonu desteklemek için kredi kartı limitlerinde ve bireysel- ticari kredilerde düzenleme yapılacağı belirtildi.

Enflasyon ve büyüme tahminleri arasında tutarsızlık olduğu eleştirileri alan programda sıklıkla tüketime fren yapılacağına değinilirken ayrıca kart limitlerinde de düzenlemeye gidileceği bildirildi.

Orta Vadeli Program’da konuya ilişkin "Kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunu artırmak için, SGK kapsamında toplanan veri setleri ile Risk Merkezi entegrasyonu sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu programda kredilere de tırpan uygulanacağı kaydedilerek, "İç talebi dengelemek, enflasyon beklentilerini çıpalamak ve cari açığı azaltmak için bireysel krediler ve hedefi olmayan ticari kredilerde seçici miktarsal sıkılaştırma politikaları uygulanacaktır" ifadeleri yer aldı.

Tekirdağ'da yüzde 20 indirimle 10 arazi satılıyor! Milli Emlak'tan son dakika Eylül fırsatı! 

Emekliye sadece bir kereliğine 5 bin TL verilecek! Başvuran anında alıyor!

Sahte emlakçıların hedefinde şimdi de üniversiteliler var! Kapora tuzağına dikkat!