29 / 04 / 2024

Kredi kartı olanlar dikkat! TÜRKBESD'ten kredi kartı uyarısı geldi! 

Kredi kartı olanlar dikkat! TÜRKBESD'ten kredi kartı uyarısı geldi! 

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği, kredi kartlarına gelecek olası bir düzenlemeyle ilgili  değerlendirmede bulundu. Kredi kartı olanlar dikkat, taksitler azaltılacak mı?



Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), İç piyasa dinamizmine dikkat çekerek, kredi kartı taksitlendirmesinin önemli olduğunu ve taksit sayılarının azaltılmasının sektör için endişeye neden olduğunu belirtti.

9 AYLIK TAKSİT LİMİTİNİN AZALMASI RİSK OLUŞTUUYOR

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; iç pazarın canlılığı üretim ve istihdamın korunmasında önemli bir faktör olarak öne çıkarken, sektörün dünya çapındaki gücünü de destekliyor. Diğer taraftan kedi kartlarındaki 9 aylık taksit limitinin azalması, iç piyasadaki olumlu seyrin devamlılığı için risk oluşturmaya devam ediyor.

Kredi kartı olanlar dikkat! TÜRKBESD ten kredi kartı uyarısı geldi! 

'PANİK ALIŞŞVERİŞ' YAPMASINA NEDEN OLUYOR

Kredi kartı taksit sayılarının azaltılması, taksit imkanının kaldırılması, kredi komisyon oranlarının yükseltilmesi gibi uygulamaların giderek daha da sıkılaştırılacağı endişesi ile kısa vadede tüketicilerin "panik alışveriş" yapmasına ve enflasyonun tetiklenmesine neden olabiliyor. Beyaz eşyaların halihazırda tabi olduğu 9 taksit limitinin daha da azalmasının tüketici cephesine olumsuz yansıması söz konusu.

YENİ DÜZENLEME BEKLENİYOR

Sektör, geri kazanım katılım payı (GEKAP) uygulaması kapsamında da ödeme ve beyan yükümlülüklerine tabi.

GEKAP tutarlarının son bir yıl içinde yüzde 200 artış olması sektörde birim maliyetlerini artırırken gerek enflasyon gerek ihracat rekabetçiliği anlamında olumsuzluklara yol açıyor.

Bu gelişmeler ışığında sektör, iç pazarın canlılığını korumak ve büyümeyi desteklemek adına yeni düzenlemeler ve teşviklerin hayata geçirilmesini bekliyor.

2024 yılı için de küresel risklerin değişmeyeceği öngörüsü ile iç satışların son derece önemli olduğuna dikkati çeken TÜRKBESD, kredi kartı taksit sayılarının azaltılması, GEKAP ve diğer vergisel düzenlemeler gibi uygulamaların iç pazarın canlılığını olumsuz etkilemesinden ve sektörün büyüme potansiyelini kısıtlamasından endişe duyuyor.

Dernek bu doğrultuda, iç pazardaki hareketliliğin devamı için kredi kartı taksit sayılarının artırılması gibi adımların atılmasını, bu sayede tüketicilerin satın alma gücünün artırılarak piyasaya olumlu hareketlilik kazandırılmasını bekliyor.


Geri Dön