Kent Haberleri

Kredi notu neden düşer? Kredi notunun düşmemesi için ne yapmak gerekir?

Uzmanlar, çok fazla sayıda kredi başvurusu yapan kişilerin kredi notunun düşmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek uyarıyor. İşte kredi notunuzun düşmemesi için yapmanız gerekenler…Olağan dönemlerde yüzde 30 ila 35 bandında seyrettiği bilinen bireysel kredilerin ve kredi kartlarının toplam kredilere oranı 2022 yılında yüzde 20’nin altında kaldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) paylaştığı bilgilere göre, bireysel kredi ve kredi kartlarının toplam krediler içindeki payı azalıyor. Olağan dönemlerde yüzde 30 ila 35 bandında seyrettiği bilinen bireysel kredilerin ve kredi kartlarının toplam kredilere oranı 2022 yılında yüzde 20’nin altında kaldı.

Uzmanlara göre, düşük kredi notu, elektronik ve beyaz eşya alışverişinde engel teşkil ediyor.

KRİTİK UYARI: ÇOK FAZLA KREDİ BAŞVURUSU YAPMAYIN!

Finansal danışmanlık hizmeti veren kurumlar, kredi notunu yükseltecek önemli kriterleri açıklayarak yükselen efnlasyonun kredilere etkisi hakkında bilgi verdi.

Konuyu değerlendiren uzmanlar,  meselesinin kaynağını artan enflasyonun bireysel kredilerin kompozisyonunu önemli ölçüde değiştirmesi ve ödeme güçlüğüne neden olması şeklinde açıklarken, bu durumun tüketicilerin kredi notunun düşmesine de sebep olduğuna dikkat çekiyor.

Özellikle bireysel krediler konusunda seçici davranan bankalar, kişisel finans geçmişini bankacılık verileriyle ortaya koyan kredi notunun düşük olduğu kişilerin taleplerini kabul etmiyor. Bu nedenşe, birçok kişi kredi notunu nasıl yükselteceği ve kredi notunun düşmemesi için ne yapması gerektiği konusunda araştırma yapıyor.

 

EV YA DA ARAÇ ALIRKEN KREDİ NOTU ÇOK ÖNEMLİ

Kredi notu, sadece kredi başvurularında değil, konut, araç kiralarken ya da elektronik eşya satın alırken de etkili bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Bankalar kredi notunu hesaplarken bireysel hesapları yakın incelemeye alıyor. Bankalardaki borç durumu, kullanılan krediler, kredi kartının limiti gibi işlemleri takip edilerek ödeme düzenini kontrol ediyor.

İşte kredi notunu düşüren sebepler:

Kredi borçlarını ödememek ya da  taksit biriktirmek.

Kredi kartı ödemelerini tam zamanında yapmamak.

Kredili mevduat hesabında borç bırakmak.

Kredi kartı toplam limitinin hepsini kullanmak.

Bankayla mahkemelik olmak.

Sürekli kredi başvuru yapmak, sürekli kredi kullanmak veya kredi kartı başvurusunda bulunmak.

Gram altının fiyatını görenlerin ağzı açık kalıyor! İşte 16 Kasım 2022 altın fiyatları…

Akbank’tan rekor promosyon! Son gün belli oldu!

İstanbulkart’ı olanlara müjde! 300 TL ödeme yapılacak