Ekonomi

Kredi notum düşükse nasıl kredi alabilirim 2022?

Kredi çekmek isteyen vatandaşlar, kredi notuna dair pek çok soru sormaktadır. İşte “Kredi notum düşükse nasıl kredi alabilirim 2022?” sorusunun yanıtı!Bankaların ödeme performansınızı görebilmesi ve sicilinizin oluşabilmesi adına düşük limitli de olsa bir kredi kartı edinip belli bir süre ödemelerinizi düzenli yapmanız son derece önem arz etmektedir

HİÇ KREDİ ÇEKMEMİŞ BİRİ KREDİ ÇEKEBİLİR Mİ?

Daha öncesinde hiç kredi veyahut kredi kartı kullanmadığınız ise sizin bir kredi siciliniz oluşmamış demektir. Bankaların ödeme performansınızı görebilmesi ve sicilinizin oluşabilmesi adına düşük limitli de olsa bir kredi kartı edinip belli bir süre ödemelerinizi düzenli yapmanız son derece önem arz etmektedir.

İşte kredi konusunda dair araştırılan diğer detaylar…

KREDİ NOTUM DÜŞÜKSE NASIL KREDİ ALABİLİRİM 2022?

Kredi notu düşük olan vatandaşlara, çeşitli koşulları sağladıkları zaman Vakıfbank, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası gibi bankalar kredi imkanı sunarlar. Bu koşullar altında ipotek, kefil gösterme şeklinde bankadan bankaya göre farklılık göstermektedir.

SGK FAİZSİZ KONUT KREDİSİ İMKANI!

Devlet tarafından vatandaşlara sunulan konut kredisinden aylık taksit tutarları yoğun bir şekilde araştırılması yapılıyor. 240 bin TL konut kredisi için öncelikle aylık aldıkları maaş tutarlarına göre ödemeler yapılmaktadır buna ek olarak da 240 ay vadede 240 bin TL destek veriliyor. Ödemelerde herhangi bir zorluk yaşanmaması için de ödeme taksitlerinde kolaylık sağlanıyor. Vatandaşların destekten faydalanarak krediye sahip olabilmeleri için SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hak sahipliği belgesine ihtiyaç duyulmaktadır.

KREDİ ÇEKMEK İÇİN MAAŞ NE KADAR OLMALI?

Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalar ile belli bir sınıra oturtulmuştur. Buna göre aylık taksit ödemeleri, belgelenebilir aylık gelirinizin yüzde 50'sini geçmiyor. Yüzde elliye kadar olan bölüm için kredi kullanabilirsiniz.

DOĞALGAZ YARDIMI HANGİ AYDA VERİLECEK?

Doğal gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemeleri kasım ayında verilmeye başlanmıştı. Yardım tutarı, 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde yükseltilmişti. Vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yapacak ve başvuru onaylandıktan hemen sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilirler.

ONAYLANAN DOĞALGAZ YARDIMI NASIL ALINIR?

İhtiyaç sahibi vatandaşların, e- Devlet sistemi üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan hemen sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını yanlarında götürerek faturayı onaylattıktan sonra bu destekten yararlanabilirler.

Doğalgaz yardımı hangi ayda verilecek? Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemeleri aralık ayının kaçında yatıyor?

TOKİ duyurdu! 24 İlde 244 işyeri satılığa çıktı! Yetişen alıyor! İşte detaylar!