27 / 04 / 2024

Kredi ve Kredi Kartı Borçlularını Üzen Haber: Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına %50 Zam Geldi, Nasıl Etkileyecek

Kredi ve Kredi Kartı Borçlularını Üzen Haber: Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına %50 Zam Geldi, Nasıl Etkileyecek

Kredi ve kredi kartı borçlularını ilgilendiren bir haber gündeme geldi. Resmî Gazete'de %50 oranındaki artış, kredi ve kredi kartı borçlularını üzecek. Yapılan bu zam daha önce hiç görülmedi. İşte kredi ve kredi kartı kullanıcıları için yapılan düzenlemenin önemli detayları haberin devamında...



Artan enflasyon nedeniyle yurttaşlar kredi kartına daha fazla yönelmeye başladı. Bu durumun sonucunda kredi kartı kullanımının arttığı gözlemleniyor. Bu artı, Merkez Bankası'nı bazı önlemler almasına zorluyor. Kredi kartı ve kredi faiz oranları günden güne artarken, çekilecek kredi tutarı ve vade süreleri azalıyor. İhtiyaç kredilerinde limit ise 70 bin TL olarak belirleniyor. Diğer yandan konut ve taşıt kredilerinde de sınırlamalar yapılıyor. Çekilecek olan kredi tutarının artması durumunda vade süresinde azalma dikkat çekiyor. Resmi Gazete'de yayınlanan duyuruya göre kredi kartı ve kredi borcu %50 oranla artırıldı. Bu durumda vatandaşlar, güncel kredi borçlarından daha fazla ödeme yapacak. 

BSMV oranında %15 artış 

Tüketici kredileri kapsamındaki banka ve sigorta muameleler vergi oranı güncellenerek %15'e yükseldi. Daha önce yüzde 10 olarak uygulanan bu oran şu anki düzenlemelerle yüzde 15 oldu. Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuyla ilgili açıklama yaparak öncelikle BSMV'nin ne olduğu hakkında bilgiler verdi.  Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi olarak tanımlanan BSMV yüzde 15'e yükselerek kredi kartı borcunun ödenen faiz vergisine yansıdı. Bu durumda kredi ve kredi kartı borçlularının ödeyeceği faiz vergisi %50 oranında arttı. Bu nedenle borçlular artık daha fazla ödeme yapacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön