Ekonomi

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

Likidite sorunu yaşadığı için dünyanın en büyük kripto borsası Binance tarafından satın alınması gündeme gelen FTX ile ilgili son dakika haberi geldi. Şirketin varlıkları donduruldu.Ayrıca platformun CEO'su Bankman-Fried'in, FTX US’in sıkıntı yaşamadığını söylemesine rağmen, platform işlemlerin durdurulabileceği konusunda kullanıcılarına uyarıda bulundu

Dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası FTX’in ana merkezinin bulunduğu ve  vergi cenneti olarak ünlenen Bahamalar’daki yetkililer, likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkan ve çekim işlemlerini durduran FTX platformunun varlıklarını dondurduğunu duyurdu. Ayrıca platformun CEO'su Bankman-Fried'in, FTX US’in sıkıntı yaşamadığını söylemesine rağmen, platform işlemlerin durdurulabileceği konusunda kullanıcılarına uyarıda bulundu.

"VARLIKLARI DONDURMAK SAĞDUYULU BİR HAMLE"

Bahamalar Maliye Bakanlığı’nın alt kurumu olan Bahamalar Hisse Senetleri Komisyonu’ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada kripto varlık platformu FTX’in Bahamalar’daki alt şirketi olan FTX Digital Markets’a ait varlıkları dondurmak sağduyulu bir hamle olarak tanımlandı ve komisyonun, platform müşterilerinin varlıklarının kuralları ihlal eden bir şekilde yönetildiği hakkındaki ihbarlarının farkında olduğu ifade edildi.

FTX’in tasfiyesine ihtiyaç duyulup duyulmadığına karar vermek için, bir savcının geçici tasfiye memuru olarak atandığı açıklandı. Bahamalı avukat John Delaney, tasfiye memuru atanmasını, komisyonun şirketin yönetim kurulunu tasfiye ederek şirketi ele geçirmek için kullanacağı bir yöntem olarak gördüklerini söyledi.

FTX US “PROBLEM YOK” DEMESİNE RAĞMEN İŞLEMLERİ DURDURACAK

FTX’in ABD’deki alt şirketi FTX US’de, şirketin bazı kısım ve haklarının satışa çıkarılmasının gündemde olduğunu doğruladı.

Bununla birlikte şirketin çalışanlarına bundan sonra maaş ödenmeyebileceği konusunda bilgilendirme yapıldı!

FTX US Hukuk Başmüşaviri Ryan Miller’ın bir iç mesajlaşmada, FTX US’in, en kötü ihtimalle bir sonraki döngüde maaşları ödemeye hazır göründüğünü ancak çalışanların kişisel durumlarına uygun olacak kararı vermeleri gerektiğini söylediği gelen bilgiler arasında. Miller ayrıca, şirketin kurucularından net bir bilgi almadığını ve FTX US’i elinden geldiği kadar zarardan korumaya çalıştığını ifade etti.

Miller’ın bu mesajının, platformun kurucularından biri tarafından silindiği iddia edildi.

Bankman-Fried’in açıklamasına göre FTX US, uluslararası FTX’in finansal problemlerinden etkilenmedi. Platformun herhangi bir likidite sorunu yaşamadığı belirtilmesine rağmen, kullanıcıların açık pozisyonlarını kapatmaları gerektiği ve birkaç gün içinde işlemlerin durdurulabileceği dillendiriliyor.

FTX ile yakın bağları bulunan kripto varlık alım satım şirketi Alameda Research’ü kapattığını ifade den Bankman-Fried’in platformu, içinde SEC’nin de bulunduğu birçok kurum tarafından kuralları ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma ile karşı karşıya.

Kripto dünyası karıştı! Binance, FTX'i satın almaktan vazgeçti

Emekli maaşlarına yeni ayar geliyor! 5 bin liradan başlayacak

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!