Ekonomi

'Kripto kralı' battıktan sonra ilk kez konuştu! Beş parasız ortada kaldı

İflas eden kripto borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık yapmadığını ifade etti. Şirketin iflasından sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıkan Sam Bankman-Fried, New York Times gazetesine “Kötü bir ay geçirdim ve neredeyse hiç param kalmadı” diye konuştu. İşte tüm detaylar...Binlerce yatırımcı FTX’ten paralarını halen alamamaktan şikayetçi

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan ve bir ara piyasa değeri 32 milyar dolara çıkan FTX geçen ay battığını açıklamıştı. Binlerce yatırımcı FTX’ten paralarını halen alamamaktan şikayetçi. İşte bütün dünyayı yerinden oynatan adamın iflasından sonra merak edilen açıklamalarının tüm detayları...

Tüm dünyada “Kripto Kralı” olarak bilinen 30 yaşındaki Sam Bankman-Fried, avukatlarının kimseye konuşmaması tavsiyesinde bulunduğunu fakat onları dinlememe kararı aldığını ifade etti.

Bahama Adaları’nda bulunan Sam Bankman-Fried, FTX’ten kendi parasını almadığını ifade ederek “Bir kredi kartım kaldı, onda da 100 bin dolar civarında borcum var” diye konuştu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, yatırımcıları kasıtlı olarak yanlış yönlendirmediğini ve dolandırıcılık yapmaya çalışmadığını öne süren Sam Bankman-Fried, bununla birlikte FTX ve sahibi olduğu Alameda Research ve diğer şirketler arasındaki para hareketleriyle ilgili ısrarlı sorulara muğlak yanıtlar verdi.

Bir dönem ünlü ABD’li yatırımcı Warren Buffet’ın “genç versiyonu” olarak görülen Sam Bankman-Fried’in Ekim’de kişisel servetinin 15 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu.

Sam Bankman-Fried röportajda, şirketin batışıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken FTX müşterilerinin para çekme talebinin bu kadar çok olacağını öngöremediğini ifade etti.

Washington DC’de bir dönem siyasi bağışlarıyla gündeme gelen Sam Bankman-Fried, pandemiyi önleme çabalarına verdiği destek ve kripto para düzenlemelerinin iyileştirilmesine yönelik çabalarıyla öne çıkmıştı.

Sam Bankman-Fried röportajda “Washington DC’deki çalışmalarının büyük ölçüde “hayır işleri görüntüsü altında bir halkla ilişkiler çabası” olduğunu itiraf etti.

Sam Bankman-Fried röportajda şimdilik hakkında açılabilecek ceza ve kamu davalarıyla ilgili olarak kaygı duymadığını ifade etti ve “Kendimi ve kendi geleceğimi düşüneceğim bir zaman olacak ama, şimdi o zaman değil” dedi, yanıtlarında dürüst olduğunu iddia etti.