Kripto Paralar

Kripto para piyasası tepe taklak! Bitcoin'den tarihi bir düşüş daha

Son dönemde dünyadaki gelişmeler üzerine kripto paralarda yaşanan düşüş hız kesmeden devam ediyor.  Bitcoin 17 bin bin doları görerek son dönem en düşük seviyesine geriledi

Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırım kararından da oldukça olumsuz etkilenen kripto para piyasası için tam bir panik havası yaşanıyor. Bitcoin 17 bin bin doları görerek son dönem en düşük seviyesine geriledi. Ethereum ise 888 dolara düşerken 11.00 itibarıyla 954 dolardan işlem görüyor. Ethereum bu düşüşle yüzde 20'lik bir değer kaybetti.

Analistler, kripto paralarda kurumsal yatırımcıların adeta panik satışları olduğunu belirtiyor. 

Saat 11.00 itibariyle Bitcoin 18 bin 279 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan günlerde içinde kripto piyasasında düşenler sadece Bitcoin ve Ethereum değildi. Piyasa değerine göre ilk 20 kripto paranın her biri, çift haneli yüzdelerde düştü. Avalanche (AVAX) yüzde 40, Solana (SOL) yüzde 35, Dogecoin (DOGE) ise yüzde 30 düşüştü. 

 

Analistler, jeopolitik belirsizlikler, yüksek enflasyon ve önde gelen kanun yapıcıların kripto paralarla ilgili devam eden olumsuz görüşleri nedeniyle kripto para birimleri için uzun süreli bir ayı piyasasının muhtemel olabileceğini söylüyor.

https://emlakkulisi.com/golbasi-belediyesinden-buyuk-firsat-ankarada-kdvden-muaf-5-gayrimenkul-satiyor/710047

https://emlakkulisi.com/ozel-sektor-asgari-ucrete-zam-oranlarini-aciklamaya-basladi-iste-temmuzda-hesaplara-yatacak-maas-miktari/709933