Kripto Paralar

Kripto para piyasasında gerginlik devam ediyor! İşte 20 Haziran 2022 Bitcoin ve Altcoinler'deki son durum!

Son zamanlarda düşüşe geçen kripto para piyasasında gerginlik devam ediyor. Yatırımcıları, başlıca işlem platformlardaki sorunların önüne geçilmediği takdirde tüm sektöre yayılacağı ve kripto piyasasında sorunlara yol açacağı endişesi sardı.Lider coin Aralık 2020'den bu yana ilk kez 20,000 doların altına düştü

Kripto paraların lideri Bitcoin 2022 yılının başından bu yana yüzde 57, ayın başından bu yana ise yüzde 37 değer kaybetti. Lider coin Aralık 2020'den bu yana ilk kez 20,000 doların altına düştü. 20,000 dolar seviyesi 2017'deki dönemde zirve seviye olması sebebiyle sembolik önem taşıyor.

Lider Coindeki değer kaybının devam etmesi halinde diğer yatırımcılar teminat tamamlamak ve kayıpları telafi etmek için varlıklarını elden çıkarmak zorunda kalabilir. Peki Bitcoin'de düşüş devam edecek mi? Altcoin'lerde son gelişmeler neler? İşte 20 Haziran 2022 kripto para piyasasında son gelişmeler...

Cumhuriyet'in haberine göre, bir çeşit kripto para bankası gibi faaliyet gösteren ABD merkezli Celcius Network ayın başlarında işlemleri askıya alacağını duyurmuştu. Kripto piyasasının son zamanlarda karşı karşıya kaldığı çoğu sorun, istikrarlı bir kripto para olduğu iddia edilen TerraUSD'nin mayıs ayındaki çöküşünden sonra başladı.

SON İKİ YILIN EN BÜYÜK KAYBI

Bitcoin bugün 20,000 dolar olan kilit seviyenin hem altına düşerek hem de üzerine çıkarak dalgalı seyrini devam ettirirken, en büyük ikinci para birimi olan Ethereum 1,075 dolardan işlem görüyor.

Ethereum'da haftasonunda kendi sembolik seviyesi olan 1,000 doların altına gerilemişti.

Kripto sektöründe gelişmeler uluslararası tahvil piyasalarındaki gerilemelere paralel olarak gerçekleşirken, ABD hisse senedi piyasaları faiz artırımları ve resesyon riskinin kuvvetlenmesiyle haftalık bazda iki senenin en büyük kaybını gözlemlendi.

Bitcoin'deki fiyat hareketleri teknoloji hisseleri gibi diğer riskli varlıklara benzer hareketleri yansıttı.

Yatırımcıların düşüş anında Bitcoin ve değerleri dolar gibi geleneksel varlıklara göre sabitlenen kripto paralara yönelmesiyle daha az yaygın olan kripto paralar daha sert kayıplar yaşandı.

Fiyat bilgileri içeren Coinmarketcap sitesine göre, kripto piyasasının değeri yaklaşık 870 milyar dolara geriledi. Kripto paraların piyasa değeri Kasım 2021'de 2.9 trilyon dolar ile zirveye oturmuştu.

Kripto paralarda parti bitti mi? Bitcoin'in çöküşü durmuyor! Dev şirketler de zarar ediyor...

Mazda6 fiyatlarında son dakika! Mazda6 ne kadar? İşte 20 Haziran 2022 fiyat listesi...

Migros, bisikletlere yüzde 25 indirim yaptı! Stoklarla sınırlı! İşte 20 Haziran 2022 fiyat listesi...