Kripto Paralar

Kripto parada deprem etkisi! Ethereum güçten düşüyor! 

Kripto para sektörünün öncü altcoin‘i Ethereum (ETH), son dönemde fiyat dalgalanmaları ile yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ethereum’un dalgalanmaları, tüm altcoin’lerin hamlelerini doğrudan tesiri altına almaya devam etmekte.Ethereum stakign’ine yoğun bir alaka gösterilmesi dahi ETH’nin BTC nezdinde mukavemet göstermesini sağlayamadı

Her ne kadar son ayı sezonunun çoğunluğunda Ethereum Bitcoin‘in karşısında pozitif bir performans sergilese de, son dönemde bu durum değişmeye başladı.

Ethereum stakign’ine yoğun bir alaka gösterilmesi dahi ETH’nin BTC nezdinde mukavemet göstermesini sağlayamadı. Son zamanlarda ETH BTC paritesinde sert gerilemeler yaşıyor.

Ethereum’un düşüşü, Altcoin çöküşünü tetikleyebilir mi?
Şuandan itibaren birçok altcoin Ethereum’un (ETH) hareketlerine odaklanmış durumda. ETH için ise son aşama fazlasıyla güç geçiyor.

USDT veya BTC paritesinde gerileyen trendini kırmada etkili olamayan Ethereum, gün geçtikçe güçten düşüyor. Öncü kripto para birimi Bitcoin (BTC) son aşamada gerileme yaşıyor olsa da, bu düşüşlere rağmen piyasa hakimiyetini yükseltmeyi başarıyor.

Bitcoin’in piyasa üzerindeki hakimiyeti son 20 ayın en yüksek seviyesinde konumlanmakta. Buda ETH’nin 1.5 senenin ardından ne kadar zayıfladığını göstermekte.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) borsaların yanı sıra altcoin’lere de saldırması, bireysel yatırımcıları derinden yaraladı.

Önümüzdeki günlerde ETH SEC’in etkisinden kurtulamazsa, menkul kıymet olarak tanımlanan MATIC, SOL veya ADA gibi dev ürünler sert gerilemeler yaşamayı sürdürebilir.

Kripto parada deprem etkisi! Ethereum güçten düşüyor!

ETHEREUM NEDİR?

Ethereum, kripto para birimi ve blokzincir platformudur. Ethereum, akıllı sözleşmelerin programlanması ve uygulanmasına olanak tanıyan bir platform sağlar. Ether (ETH) ise Ethereum platformunun kripto para birimidir.

Ethereum, Bitcoin'den farklı olarak, sadece dijital para birimi olarak değil, aynı zamanda merkezi olmayan uygulamaların (dApps) geliştirilmesi için de bir platform sağlar. Bu, geliştiricilere akıllı sözleşmeleri kullanarak farklı uygulamalar, protokoller ve dijital varlık oluşturma imkanı sunar.

Ethereum'un değeri arz ve talep faktörlerine dayanır. Kullanıcıların Ethereum talebi, platformun sağladığı hizmetlerin popülaritesine, akıllı sözleşmelerin kullanımına ve geliştiricilerin Ethereum üzerindeki projelerine bağlıdır. Arz ise madenciler tarafından üretilen ETH miktarına dayanır.

Ethereum fiyatları, kripto para borsalarında serbest piyasa koşullarında alıcılar ve satıcılar arasındaki işlemler sonucunda belirlenir. Arz ve talep dengesi, borsalardaki ticaret hacmi ve likidite gibi faktörler fiyat dalgalanmalarını etkileyebilir. Ayrıca, genel kripto para piyasası trendleri, regülasyonlar, teknolojik gelişmeler ve küresel finansal olaylar gibi faktörler de Ethereum fiyatlarını etkileyebilir.

 Milyonlarca çiftçinin beklediği haber geldi! İşte 15 Haziran 2023 Buğday taban alım fiyatları

Düşük faizli kredi veren bir yer yok mu? diye kara kara düşünüyorsan bu haber senin için! ING'nin bu kampanyası kaçmaz

Ayçiçek yağına bir indirim daha geldi! Migros'ta fiyatlar dibi gördü