Kripto Paralar

Kripto paralarda hava puslu! Düşüş devam ediyor! İşte Bitcoin ve Altcoin'lerde son durum!

Son günlerde büyük düşüş yaşayan kripto varlıklarda kan kaybı devam ediyor. Peki son 24 saatte kripto paralarda hangi gelişmeler yaşandı? Bitcoin ve Altcoin'lerde son durum ne? İşte 15 Haziran 2022 kripto para piyasasından son gelişmeler...Enflasyonun halen yüksek seyretmesiyle piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 75 baz puan faiz yükseltebileceği fiyatlandı

Geçen hafta ABD’de enflasyonun 41 yılın zirvesine çıkmasıyla birlikte kripto para birimleri düşüşe geçti. Enflasyonun halen yüksek seyretmesiyle piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 75 baz puan faiz yükseltebileceği fiyatlandı. 

CELSIUS NETWORK ENDİŞESİ PİYASAYI SALLADI

Cuma günü 30 bin dolar seviyelerinden işlem gören Bitcoin hafta sonu da düşüş eğilimini sürdürerek 28 bin dolar seviyesine düştü. Pazartesi günü ise kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün para çekme işlemlerini askıya almasının ardından büyük bir kayıp yaşadı. Bitcoin, son zamanlarda 26 bin dolar seviyelerinden 21 bin dolara kadar gerileyerek yüzde 15 oranında değer kaybetti. Peki Bitcoin'deki bu düşüş devam edecek mi? Dijital paralarda son durum ne? Kripto paralar düşecek mi? İşte tüm detaylar...

3 GÜNDE YÜZDE 25'İN ÜZERİNDE DÜŞÜŞ 

Milliyet'in haberine göre, geçtiğimiz gün de düşüş eğilimini sürdüren Bitcoin, 20 bin 846 dolara kadar indi. Bitcoin bugün ise 20 bin 111 dolara geriledi. Lider coin son 3 işlem gününde yüzde 25'in üzerinde düşerek sert değer kaybını sürdürdü. 

ETHEREUM'DA DÜŞÜŞE GEÇTİ 

Bitcoin’den sonra en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum ise pazartesi günü bin 500 dolar seviyelerinden hızla düşüş yaşadı. Geçen gün bin 75 dolara kadar gerileyen Ethereum bugün bin 14 dolara kadar indi. Ethereum’da son 3 işlem gününde değer kaybı yüzde 30'a ulaştı.

DÜŞÜŞ 200 MİLYAR DOLARI AŞTI

Haftaya 1 trilyon doların üzerinde başlayan kripto para birimlerinin toplam sermaye değeri bugün 834 milyar dolara kadar geriledi. Bu gelişmeyle birlikte dijital varlık piyasasında 2 günde 200 milyar dolardan fazla kayıp yaşandı. Kripto para birimlerinin toplam sermaye değeri şu dakikalarda 843 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. 

KRİPTO PARA YATIRIMCILARI FED KARARINA ODAKLANDI

Kripto para yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 21.00’de açıklanacak olan Fed’in faiz kararında. Fed’in Mart ayında faiz artışına gitmesiyle birlikte baskı altında kalan kripto para birimlerinde yön bugünkü faiz kararında belli olacak.  

Eğer Fed piyasa beklentilerinin üzerinde 75 baz puanlık faiz artışına giderse bu durumda kripto paralarda düşüş eğilimi devam edebilir. Son dönemde Fed’in faiz artırmasıyla birlikte tahvil ve dolara olan talep artarken, kripto para birimleri ve hisse piyasalarında ise satış ağırlıklı bir seyir izleniyor.

Bill Gates'ten altcoin piyasalarına şok eleştiri!

Kripto para yatırımcılarını paniğe sürükleyen olay! Uzmanlar büyük çöküşü deşifre etti

Kripto paralarda bir haftada 400 milyar dolar buharlaştı! Yatırımcılara büyük şok! 

Kripto para piyasasında deprem üstüne deprem! Bir kripto devi daha tüm işlemleri durdu