Kripto Paralar

Kripto paralardaki çöküş korkuttu! Bitcoin'in sonu geldi mi? Bitcoin, Ethereum, Dogecoin'de düşüş sürecek mi?

Kripto para piyasalarında son durum ne? Bir süredir düşüşte olan kriptoları neler bekliyor? Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin değerlenecek mi? İşte ayrıntılar... FED'in faiz artırım sinyalini vermesinden sonra kriptolarda kan kaybı başladı

Kripto paralarda ve piyasanın devi Bitcoin'de yaşanan değer kayıplarının sebebi gündemden düşmüyor. FED'in faiz artırım sinyalini vermesinden sonra kriptolarda kan kaybı başladı. Luna ve Terra'da da yaşanan değer kaybıyla beraber yatırımcıların parası eridi.

 

Terra ekosisteminin çökmesiyle beraber kriptolarda toparlanma sinyalleri göze çarparken, Luna neredeyse değersiz hale geldi Terra UST ise 1 dolar sabitliğini yakalayamacak derecede düştü. 

Peki kripto paraları neler bekliyor? Kripto paralarda düşüş devam eder mi? İşte milyonlarca yatırımcının merak ettiği o soruların yanıtları...

Kripto Para birimleri son bir haftadır değer kaybediyor, adeta bir kriz yaşanıyordu. Önce Fed’in faiz artırımı ve bilanço daraltmaya başlayacağını duyurması ve ardından da Terra UST’nin 1 Dolar sabitliğini kaybetmesiyle başlayan büyük depremin sonuna yaklaşıldığı öngörülüyor. 

Fed’in faiz artırım adımı ve bilanço daraltma mesajı doları güçlendirirken, bu güçlenme ile beraber kriptolara olan talebin azalması olağan karşılanıyordu. Ilımlı bir düşüş sergileyen kripto paralar Fed’in baskısını üzerinden atamadan bu defa da Terra UST darbesiyle karşılaştı. Terra UST 1 dolar sabitliğini kaybetti ve zor toparlandı. erra Ekosistemi’nin  ilerleyiş sisteminde yaşanan boşluk da satışların hızlanmasını sağladı.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR? 

Kripto para piyasasında dolarla aynı seviyede işlem gören Terra UST, Luna tarafından teminat altına alındı ve 1 Terra UST satılınca 1 adet de Luna token ortaya çıkıyor; 1 adet Terra UST alınca da 1 adet Luna tokeni azalıyor. Terra UST ne kadar alımla karşılaşırsa, Luna tokenleri de o kadar düşüyor. Terra UST ne kadar alım görürse Luna tokenleri de o kadar düşüyor ve fiyatı artıyor. İlk 10 kripto para birimi arasına yerleşen Luna çok büyük yıkımla karşılaştı. Her Terra UST satıldıkça 1 Luna daha basıldı, satışlar hız kazandı, Luna'lar çoğalırken alımlar neredeyse durma noktasına geldi, Luna çoğaldıkça çoğaldı ve neredeyse tamamıyla değersizleşti. 

LUNA VE TERRA UST MAĞDURİYET YARATTI

Milyarlarca dolarlık zararla kripto para piyasasından silinen Luna ve Terra UST sebebiyle küresel çapta büyük mağduriyetler oluşturdu. Yalnızca kendi ekosistemi değil diğer bütün kripto para birimlerine etki edecek değer kayıplarına ve güvenin sarsılmasına sebep oldu. Teraa UST’nin değerini korumak için elindeki bütün Bitcoin'leri satan ekosistem sebebiyle Bitcoin'de dip yaptı. Lider kripto para birimini izleyen piyasalarda büyük sarsıntı yaşandu ve düşüş geneli etkiledi. 

BİR HAFTADA 40 MİLYAR DOLAR YOK OLDU 

40 milyar dolarlık ekosistemin bir haftada erimesiyle beraber yatırımcıların mağduriyetleri gündeme geldi. Mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla hayali senaryolar oluşturulurken, bu paranın geri gelmeyeceği neredeyse kesin belli oldu. Luna ve Terra UST önemli kripto para borsaları tarafından alım ve satıma konu edilmemeye başlandı ve Luna ve Terra UST tarihin tozlu sayfalarında yer almaktan öteye gidemeyecekler. 

HAREKETLENME BAŞLADI 

Hürriyet'te yer alan habere göre; kripto paralar aldıkları ağır yaraları Terra UST’nin piyasadan silinmesiyle sarmaya başladı. Milyarlarca doların buhar olduğu piyasalarda ekranlar yeşillenmeye başladı ancak korku ve açgözlülük endeksinin aşırı korku bölgesinde yer aldığı görülüyor. 

 

BİTCOİN'DE GÜÇLENME 

Piyasalara yön veren Bitcoin güçlenmeye başladı ve yükselişe geçti. Lider kripto para birimi 69 bin dolar olan tarihi zirvesinden yüzde 56 geride olsa da şu an yüzde 15 oranında primle 30 bin 528 dolar seviyesinden işleme sunuluyor. Bitcoin gün içinde en düşük 24 bin 500 dolar, en yüksek de 30 bin 980 dolar seviyesini kaydetti. 

ETHEREUM'DA SON DURUM NE?

İstikrarı bir türlü yakalayamayan en güçlü kripto para birimleri arasında yer alan Ethereum 1000 dolar seviyelerine düşüşle geri döndü fakat toparlanma eğiliminde olan para biriminde, şu sıralar yüzde 18 oranında primle 2101 dolar seviyesinden işlem yapılıyor. 

SHIBA INU YÜZDE 40 CİVARINDA PRİMLENDİ 

Değer kayıplarından nasiplenen Shiba Inu ise hızla toparlanma gösteren coinlerden oldu. Shiba Inu yüzde 40 civarında primle eklediği sıfırı kısa sürede tekrar sildi ve 0.00001372 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. 

 

DOGECOİN YÜZDE 28 DEĞERLENDİ 

Düşüş dalgası sırasıdna hanesine bir sıfır daha ekleyen Dogecoin, yüzde 28 yükseliş sergiledi ve 0,929 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı. 

SOLANA TARİHİ SEVİYESİNDEN YÜZDE 80 GERİDE 

Bir dönem popülerleşen ve yüz binlerce kişinin parasının buhar olmasına neden olan Solana, yüzde 26 yükselişle 52.71 dolar seviyesinden işlem görüyor. Solana'da tarihi zirvesinden yüzde 80 geride işlem yapılıyor. 

AVAX YÜZDE 37 PRİMLENDİ 

Son günlerde değer kaybıyla ön plana çıkan Avax yeniden toparlanma eğilimi gösteriyor. Avax yüzde 37 oranında primlenerek 35 dolar seviyesinden işlem görmeye başladı. Avaş yükselmeye çabalasa da tarihi zirvesi olan 146 dolardan yüzde 76 geride bulunuyor. 

Kabus gibi bir haftayı geride bırakan kripto paralarda toparlanma sinyalleri geldi! Bitcoin geri mi dönüyor?

Milli Emlak İstanbul'da 485 bin liraya konut satıyor! Milli Emlak'tan kelepir daire fırsatı!

NFT'ler en çok hangi alanlarda kullanılıyor! İşte NFT'lerin hikayesi...