Kripto Paralar

Kriptoda şok devam ediyor! Bir sabit coin daha dibi gördü! 

Terra’nın çöküşünden sonra ‘sabit coin’ DEI de 1 dolarlık çıpasını yitirdi. SOn zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlık piyasasının en popüler sabit coinleri arasında yer alan Tether’deyse hacim kaybı dikkat çekiyor. Kripto para alıcılarını fiyat dalgalanmalarından korumak için piyasaya sürülen sabit coinler, kripto para piyasasının ‘güvenli limanı’ şeklinde belirtiliyordu

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Sabit coin kısaca ‘değeri para veya kıymetli metal gibi bir varlığa endeksli kripto varlık‘ şeklinde tanımlanabilir. 

Kripto para alıcılarını fiyat dalgalanmalarından korumak için piyasaya sürülen sabit coinler, kripto para piyasasının ‘güvenli limanı’ şeklinde belirtiliyordu. Fakat son dönemlerde kripto para piyasasının genelinde yaşanan sert düşüşler, yatırımcıların güveninin kaybolmasına ve piyasadan uzaklaşmasına sebep oldu. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sabit coinler de bu değer ve güven kaybından nasibini aldı.

Fiyatı genelde 1 dolara çok yakın seviyelerde gezen sabit coin TerraUSD’nin geçen hafta 30 sent ile 90 sent arasında dalgalanması çeşitli spekülasyonlar yaratmıştı.

Endişe giderek büyüyor

Diken'in aktardığına göre, iş burada da durmadı. Terra’nın yaratmış olduğu sabit coin endişesi yeni haberlerle giderek de büyüyor.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, bir başka sabit coin DEI de 1 doların altına düştü. Yine resmi olarak açıklanan Coingecko verilerine göre yaklaşık olarak 63,5 milyon dolarlık hacmi bulunan DEI 60 sentin altına kadar indi. DEI’yi çıkaran Deus Finance 1 dolar çıpasını yeniden yakalamak için çalışıldığını bildirdi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlık piyasasının en popüler sabit coinleri arasında yeralan Tether’deyse hacim kaybı dikkat çekiyor. Resmi olarak açıklanan verilere göre, yatırımcılar geçen hafta Tether’den toplamda 7 milyar dolar çekti. CryptoCompare verilerine göre 12 Mayıs 2022 tarihinden bu yana Tether’in piyasa değeri yüzde 9 düşüşle 76 milyar dolara düştü.

Kripto para uyarılar arttı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard - Poor’s (S-P), son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasalarındaki düşüşün ‘zamanlı bir uyarı’ olduğunu, bunun geleneksel finansal piyasalar ya da makroekonomi üzerinde önemli bir etkisi bulunmayacağını bildirdi.

Fakat Standard - Poor’s, bir dahaki sefere işlerin farklı olabileceğini de belirtti.

Kripto paralar yok olmuyor, miras olarak bile kalıyor! 

Ünlü analist resmen açıkladı! Bitcoin gelecek 6 ayda hangi seviyede olacak? 

Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?