Kripto Paralar

Kripto paralarda çöküş sürüyor: Bitcoin ve Ethereum'daki düşüş yüzde 70'i geçti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin Aralık 2020'den bu yana ilk kez 20 bin doların altına düştü. Ethereum de 1.000 doların altını indi. Bitcoin geçtiğimiz Kasım ayında gördüğü zirveden bu yana yüzde 70 geriledi...Fed'in sıkılaşma döngüsüne yönelik fiyatlamalarla hafta içinde 20 bin dolar sınırına dayanan kripto paraların şahı Bitcoin, bu sınırı da aşağı yönlü olarak kırdı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kripto varlık piyasasında sıkılaşma baskısı ve süren De-Fi krizi ağır tahribat yaratmayı sürdürüyor.

Fed'in sıkılaşma döngüsüne yönelik fiyatlamalarla hafta içinde 20 bin dolar sınırına dayanan kripto paraların şahı Bitcoin, bu sınırı da aşağı yönlü olarak kırdı. 

Böylelikle 2020 yılının Aralık ayından beri ilk defa Bitcoin'de 20 bin doların altı görüldü. Kripto varlık piyasasının önemli para birimleri arasında yer alan  Ether de 1.000 doların altına indi.

İşte kripto para piyasalarında son durum...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto piyasası küresel riskli varlıklar piyasalarıyla paralel şekilde Fed ve diğer merkez bankalarının sıkılaşma adımları nedeniyle bir düşüş ivmesine girmişti.

BİRBİRLERİNİ Mİ HEDEF ALIYORLAR?

Bloomberg HT'nin aktardığına göre kripto para fiyatları sert şekilde düşerken, profesyonel yatırımcılar eskisi kadar kolay kâr elde edilemeyen piyasada kazançlarını artırmak amacıyla artık birbirlerini hedef almaya başladı.

Sushi De-Fi Borsasında Omakase anonim ismiyle bilinen bir kullanıcı yaptığı açıklamada birçok köpek balığı yatırımcının işlemleri kayıt altına alan blok zincirleri araştırarak özellikle yüksek kaldıraçla oynayan diğer yatırımcılar hakkında bilgi edinmeye çalıştığını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, sonrasında “köpek balıkları” bu yatırımcıları, insanların birbirinden aracı kurumlar olmadan borç aldıkları De-Fi sistemlerinde oldukça yaygın olan likidasyona (varlıklarının değerini sıfıra indirme) zorlayarak “likidasyon bonusu” elde ettikleri bildiriliyor. 

Asgari ücrete ara zamda son dakika! Yeni asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücret zammı nasıl hesaplanacak?

Dolar güç gösterisi yapıyor! Herkes bu rakamlara odaklandı, çok konuşulacak! Dolarda son dakika 18 Haziran 2022

Emeklilere zam haberinde son dakika! Temmuz zammı için bu rakam cepte! Hemen zamlı emekli maaşınıza bakın!