Kripto Paralar

Tahminleri bir bir çıkan analistten kritik uyarı! Bitcoin fiyatları dibi görecek!

Bitcoin senesinin başından bu yana yüzde 50’den fazla azaldı. Yatırımcılar, sert düşüşün ardından değer kaybının sürmesini umarken; bazı uzmanların görüşü oldukça farklı. Bir yatırımcı, Bitcoin’in tekrar yarıya inmesine şaşırmayacağını söylüyor. İşte ayrıntılar...Yatırımcılar, sert düşüşün ardından değer kaybının sürmesini umarken; bazı uzmanların görüşü oldukça farklı

Bitcoin senesinin başından bu yana yüzde 50’den fazla azaldı. Yatırımcılar, sert düşüşün ardından değer kaybının sürmesini umarken; bazı uzmanların görüşü oldukça farklı. Bir yatırımcı, Bitcoin’in tekrar yarıya inmesine şaşırmayacağını söylüyor.

 

İşte ayrıntılar...

Kriptokoincom'dan Aslı Güler'in haberine göre; Bitcoin, 2022 yılının Ocak ayından bu yana yüzde 50’nin üzerinde kayıp sergiledi. Bir yatırımcı olan Jeffrey Gundlach, Bitcoin’nin yeniden yarı yarıya bir kayıp yaşaması halinde şaşırmayacağını açıklıyor. Milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach Çarşamba günü Bitcoin’de bulunan düşüşün bitmeyebileceği konusunda uyardı. Gundlach, Çarşamba günü CNBC’nin “Closing Bell: Overtime” programında Bitcoin için “Tasfiye edilmiş gibi görünüyor” dedi. Ayrıca şunları söyledi:

"Yani, Bitcoin’de 20.000 veya 21.000 dolarda yükselişte değilim. 10.000 dolara inerse hiç şaşırmam."

 

Bitcoin, senelik bazda yüzde 53 düştü. Kasım ayında yaklaşık 69 bin dolarlık zirvesinden önemli ölçüde aşağıdaki seviyelerde işlem görüyor. Gundlach, “Kriptodaki eğilim açıkça olumlu değil.” dedi. Bitcoin 30.000 doların altına düştüğünde, oldukça hızlı bir şekilde 20.000 dolara düşecek gibi görünüyordu Gundlach, “Ve öyle de oldu” şeklinde konuştu. Şimdi başka bir düşüşe yakın olabilir gibi görünüyor.

 

GUNDLACH, PİYASA TAHMİNLERİYLE GÜNDEMEDE

Gundlach, kripto para birimi piyasası ve özellikle Bitcoin hakkında ilk kez cesur kararlar almıyor. Geçen yıl, CNBC ile yaptığı röportajda Gundlach, Bitcoin grafiğini “korkutucu” olarak tanımladı. Gundlach, dünyanın en eski kripto para birimi 60 bin dolar seviyesine ulaştığında tükendiğini söyledi. O sırada Bitcoin grafiğinin büyük bir baş-omuz tepesi oluşturduğuna dikkat çekti. CNBC’ye, yatırımcıların muhtemelen tekrar 23 bin dolar seviyesinde Bitcoin satın alma fırsatına sahip olacağını söyledi. Gerçekten de o seviyeler görüldü.

 

Yazım sırasında Bitcoin, yüzde 4.8 oranında bir yükseliş ile 21 bin 193 dolardan el değiştiriyor. Son gün hafif bir yükseliş yaşamasının arkasındaki sebep, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını artırdığına yönelik açıklamalar olarak gösteriliyor. FED’in faiz oranını 75 olarak yükselttiği konusu, riskli varlıklarda yükselişe sebep oldu. Yine de, 404 milyar dolarlık piyasa değeri ile birinci sırada olan BTC, son 7 günde yüzde 30 düştü. Kripto para birimi, henüz geçtiğimiz aylarda piyasa değeri ile 1 trilyon doları aşıyordu. BTC, son 30 günde yüzde 29.2 düşüş yaşamış durumda. Bir yıllık süreçte ise yüzde 47.5 oranında düşüş göze çarpıyor. 10 Kasım’da görülen 69 bin 44 dolarlık rekor seviyenin ise yüzde 70 kadar altındayız.

Kriptolarda Fed depremi! Yatırımcılar şok olacak! Bitcoin 10 bin dolar...

FED Kararıyla Bitcoin zincire vurulacak! Kriptolar sert zemine çakılacak!

Bitcoin'de son dakika! Kriptolarda değer kaybı katlanıyor! Yeni destek seviyesi açıklandı!