Ekonomi

'Kriptodan dayak yiyenler Borsa'ya geldi. Borsada kripto benzeri bir hareketlilik yaşanıyor'

Ekonomist Ali Ağaoğlu, borsada kripto para benzeri bir hareketliliğin söz konusu olduğunu belirterek, alt hisseler ya da alternatif hisseler denilebilecek hisselerde kripto piyasasına benzer bir hareketlilik yaşandığına dikkat çekti.

Ekonomist Ali Ağaoğlu, borsa konusunda uyarıcı tarafta olmayı tercih ettiğini belirterek, borsanın geçtiğimi yıldan bu yana yüzde 100 arttığına işaret eder bu yükselişin yurt içindeki yatırımcıların birbirine hisse alıp satmasıyla oluştuğunu kaydetti.

Ekonomim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ile ekonomideki ana başlıkları değerlendiren Ağaoğlu, KKM'den çıkan paranın bir kısmının borsaya geldiğini bir kısmının ise eurobond alarak dövize geçtiklerini söyledi. Birikimi olanların önünde iki seçenek bulunduğunu ya borsaya ya da KKM'ye yöneldiklerini kaydeden Ağaoğlu, KKM faizinin düştüğünü yüzde 12'ye kadar gerilediğini ifade etti. Ağaoğlu, bu nedenle de borsanın rakipsiz kaldığını söyledi. Büyük tasarruf sahiplerinin gayrimenkul alıp parasını oraya park ettiğini, daha küçük tasarruf sahiplerinin ise gidecek başka adres olmadığı için borsaya yöneldiğini kaydeden Ağaoğlu, "KKM’den çıkanın bir kısmı, borsaya gitmeyi tercih etmeyenler, eurobond satın aldılar, dövize geçtiler" diye konuştu.

"Kriptodan dayak yiyenler borsaya geldi"

Ağaoğlu haftalık değerlendirme yayınında borsada artan genç yatırımcı sayısına işaret ederek, kripto piyasası ile paralellik olduğunu belirtti. Ağaoğlu kriptoda piyasasında da yaşanan sert düşüş nedeniyle kurtarabildikleri parayla borsaya yöneldiklerini ifade etti. Ağaoğlu, "Kriptoda dayak yemiş olanlar kurtarabildikleri parayı borsaya koydular, 'belki buradan para kazanırız' diye. Onlar da en hızlı para kazanılabilecek, derinliği az, görece fiyatı kriptolara benzer şekilde oluşan hisselere yöneldiler. Kripto çılgınlığının olduğu dönemde nasıl her gün yüzde 10, 20, 30, 40 gidiyordu, şimdi benzer bir durum var borsada" şeklinde konuştu. Borsadaki durumu kriptoya benzetmeye başladığını kaydeden Ağaoğlu, özellikle altcoinlere benzeyen alt hisseler, alternatif hisseler, ana hisseler dışında kalan hisselerde büyük hareketlilik olduğunu savundu. Ağaoğlu önümüzdeki süreçle ilgili değerlendirmesinde ise borsa için uyarıcı olmayı tercih eden tarafta olduğunu belirterek, borsanın dolar bazında iyi bir noktaya geldiğini söyledi. Dolar bazında borsanın yüzde 100 arttığını belirten Ağaoğlu, şu anda oluşan fiyatların yurtiçindeki yatırımcıların birbirine hisse alıp satmasından oluşan fiyatların söz konusu olduğunu kaydetti.

Bitcoin'de bu seviye dip olarak işaretlendi!

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

Bitcoin'de bir iflas korkusu daha!