04 / 05 / 2024

Kriptolarda büyük gerilim! Yatırımcılara bomba haber: Binlercesi çökecek! 

Kriptolarda büyük gerilim! Yatırımcılara bomba haber: Binlercesi çökecek! 

Kripto firmaları binlerce dijital para birimi ve blokzincirin çökeceğine dikkat çekerek, piyasa eski ".com" günleriyle karşılaştırıldı ve kötülerin elenmesinin pazarı olumlu etkileyeceğine vurgu yapıldı. Peki kriptolar değerlenecek mi? 



Mayıs 2022'de ortaya çıkan  algoritma tabanlı sabitkoin TerraUSD ve buna bağlı dijital token Luna’da yaşanan çöküş, dikkatleri var olan binlerce kripto para biriminin tutunup tutunamayacağı sorusuna çevirdi. 

Kriptolarda büyük gerilim! Yatırımcılara bomba haber: Binlercesi çökecek! 

Web3 Vakfı CEO'su Bertrand Perez geçtiğimiz hafta, İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Terra sorununda da gördüğümüz gibi çok fazla blok zincirinin, çok fazla tokenin olduğu aşamadayız.

Bu, kullanıcıların kafasını karıştırıyor ve kullanıcılar için bazı riskler getiriyor. İnternetin başlangıcında da birçok ".com" şirketi vardı. Bunların çoğu dolandırıcıydı ve herhangi bir değer getirmiyordu. Bu şirketlerin hepsi piyasadan temizlendi. Şimdi çok faydalı ve yasal şirketlerimiz var" ifadelerini kullandı. 

Kriptolarda büyük gerilim! Yatırımcılara bomba haber: Binlercesi çökecek! 

Bloomberg HT'nin aktardığına göre; Blokzincir şirketi Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse, gelecek süreçte kripto para birimlerinin “puanları” olabileceğine vurgu yaptı ve “Bugün 19 bin yeni para birimine ihtiyacımız olup olmadığına dair bir soru işareti olduğunu düşünüyorum. Şu an itibari para dünyasında belki 180 para birimi vardır” açıklamasında bulundu. 

Guggenheim Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, geçtiğimiz hafta kriptoların birçoğunun çöp olduğuna, fakat Bitcoin ile Ethereum'un hayatta kalacağına dikkat çekti. 

Ethereum'dan Solana'ya kadar pek çok farklı blok zinciri platformu, sektörde liderlik pozisyonu için yarış halindeyken, kripto para Borsası FTX ABD'nin CEO'su Brett Harrison, şu anda var olan yüzlerce dijital paranın hayatta kalamayacağının altını çizdi. 

<##resim5>

BİTCOİN YÜZDE 50 DEĞER KAYBETTİ 

Bitcoin, Kasım 2021'de ulaştığı  rekor seviyeden yüzde 50'den fazla değer kaybetti ve pek çok dijital token bütün zamanların en yüksek seviyelerinden keskin bir şekilde geriledi. 

ABD'de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

Erdoğan 'Sıcak bakmıyorum' demişti! Kripto para düzenlemesi şekillenmeye başladı! İşte detaylar

İstanbul'da satılık arsa ve konut fırsatı! Yüzde 20 indirim ve 4 taksit imkanıyla! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön