17 / 05 / 2024

Krizde 22 yeni proje geliyor!

Krizde <font color=red>22</font> yeni proje geliyor!

14 firma, 13 bin 858 konutluk 22 yeni projeye start veriyor



Global krize rağmen, yatırımlarına ara vermeyen gayrimenkul kuruluşları, kriz sonrasında oluşacak talep artışını göz önünde bulundurarak, yeni proje çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 14 gayrimenkul kuruluşu, toplam 13 bin 858 konuttan oluşan 22 yeni projeyi aralık ayından itibaren uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Aralarında Ağaoğlu, Dumankaya, Teknik Yapı, Fi-Yapı, Mesa, Sinpaş gibi kuruluşların da yer aldığı bu 14 firmanın uygulamaya koyacağı projelerde, ağırlıklı olarak B ve B üstü gelir grupları hedef alınacak. Satış politikalarında ise cazip fiyat, uygun ödeme koşulları ön plana çıkacak.

2005 yılında yaşanan talep patlamasına hazırlıksız yakalanan gayrimenkul kuruluşları, tüm dünyayı etkisi altına alan global mali krize rağmen, yatırımlarına ara vermiyor. Finansal açıdan güçlü olan kuruluşlar, krizin ardından oluşacak talep artışına anında yanıt vermek için önümüzdeki sezon uygulamaya koyacakları yeni projelerin çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 14 gayrimenkul kuruluşu, toplam 13 bin 858 konuttan oluşan 22 yeni projeye Aralık'tan itibaren start vermeye hazırlanıyor. Aralarında Ağaoğlu, Dumankaya, Teknik Yapı, Fi-Yapı, Mesa, Sinpaş gibi kuruluşların da yer aldığı bu 14 firmanın Nisan ayına kadar İstanbul'da uygulamaya koymayı planladığı projelerde hedef kitleyi, üst gelir grupları yerine, ağırlıklı olarak B ve B üstü gelir grupları oluşturacak.

Önümüzdeki dönem üst gelir gruplarına yönelik proje geliştirecek firmalar arasında yer alan Mesa, Çengelköy'de uygulamaya koyacağı 228 konutluk projeye önümüzdeki aydan itibaren başlamayı amaçlıyor. "Çengelköy'de Mesa" adı verilen bu projede fiyatlar, 417 bin YTL ile 1 milyon 290 bin YTL arasında değişecek. Sinpaş, İstanbul Sarıgazi'de yeni bir proje geliştirmek için çalışmalarını sürdürürken, Dumankaya da 2009 yılınin ilk yarısında Göztepe ve Kurtköy'de iki yeni projeye başlamaya hazırlanıyor. Yeni konut projeleri için daha şimdiden toplam 98 milyon YTL'lik bir bütçe ayıran Fi-Yapı, Gebze'de 400 konutluk, Tuzla'da 100 konutluk ve Çekmeköy'de de 150 dairenin yer alacağı bir rezidans projesi için çalışmalarını sürdürüyor. Teknik Yapı bir yandan, Kartal Uğur Mumcu'da gerçekleştireceği yatırımları hayata geçirmeyi planlarken, diğer yandan da Avrupa Yakası'nda da yeni arsa arayışlarına devam ediyor.

Hedef Çalışanlar
Teknik Yapı, mali krizin yarattığı ekonomik şartları göz önünde bulundurarak, orta ve üstü gelir grubundaki çalışan aileleri hedef alan iki yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Yeni yıl ile birlikte Kartal bölgesinde 200 ve 300 konutluk iki farklı proje için 50 milyon YTL'lik bütçe ayıran Teknik Yapı, özellikle Ulus, Akatlar, Etiler ve Mecidiyeköy gibi Avrupa Yakası'nın merkezi semtlerinde de arsa arayışını sürdürüyor. Başarır İnşaat, Kartal E-5 üzerinde toplam 180 daireden oluşacak 18'er katlı 2 blokluk ikiz plaza projesi için 15 milyon dolar yatırım yapacak. Toplam 4 bin 500 metrekare alan üzerine konumlandırılacak bu projede, dairelerin metrekare fiyatları da 2 bin 500 ile 3 bin YTL arasında değişecek. "Fiyaka Esenşehir" projesindeki 3 oda 1 salon daireleri 99 bin YTL'lik cazip fiyatlarla satışa sunan Fi-Yapı, Gebze ve Tuzla'da iki yeni konut projesi ile, Çekmeköy'de konumlandırılan rezidans projesini hayata geçirmenin planlarını yapıyor. 100 konuttan oluşacak Tuzla projesinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler bulunacak. Fiyaka Esenşehir'deki gibi cazip fiyatlarla orta gelir gruplarını hedefleyecek olan firma, 6 katlı yapılardan oluşacak Tuzla projesinin önümüzdeki Mart ayında lansmanını yapacak. Toplam 400 konuttan oluşan Gebze projesinde ise, 1 oda 1 salondan 4 oda 1 salon çatı dubleksine kadar 4 farklı tipte daireler olacak. Akıllı daire konseptinde tasarlanan bu projede, daire sahipleri konutlarındaki cihazları uzaktan cep telefonları aracılığıyla kumanda edebilecek. Tasarım aşamasında olan Çekmeköy'deki rezidans projesinde ise 150 daire bulunacak. Firma, Tuzla'daki konut projesine 11 milyon YTL, Gebze'dekine 75 milyon YTL, Çekmeköy'deki rezidans projesine ise 12 milyon YTL yatırım yapmayı planlıyor.

Aşçıoğlu İnşaat ise, 2009 yılının ilk aylarında Mecidiyeköy'deki Likör fabrikası arazisi üzerine rezidans, ofis ve alışveriş merkezi projesine başlamayı planlıyor. Mimarisini Emre Arolat'ın üstlendiği, 200 milyon dolarlık bu proje, dünyanın en lüks projesi olma iddaasını da taşıyor. Ayrıca, 200 bin metrekarelik alanda, projeden TOKİ'ye verilecek pay ile dar gelirliye ev yapma imkanı da sağlanacak.

6 Bin 500 Konut
Ağaoğlu, 2009 yılının ilk yarısına kadar İstanbul'un farklı semtlerinde toplam 6 bin 500 konutluk yeni projelerini uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Bu projelerden bin 500 konutluk My City Bahçelievler, önümüzdeki Ocak ayında lansmanı yapılacak. İkinci proje ise Seyrantepe'de Galatasaray Stadyumu'nun bitişiğine inşaa edilecek. Çok katlı tek bloktan oluşan ve bünyesinde otel, rezidans, kongre merkezi yer alan bu projenin yanı sıra 2009'un ilk çeyreğinde bin konutluk My City Ayazağa kentsel dönüşüm projesinin inşaatına başlanılacak. Ağaoğlu'nun Doğu Ataşehir'de inşaasına başlayacağı diğer bir proje ise My City Doğu Ataşehir. Proje bünyesinde ilk etapta bin, daha sonra ise 2 bin konutun inşa edilmesi planlanıyor. Henüz projelendirilme aşamasında olan rezidans projesi ise Yeniköy'de uygulamaya konulacak.

İstanbul'un Avrupa yakasında Kuzey Bahçeşehir bölgesinde 3 bin 500 konutluk bir projeye başlamayı planlayan Soyak ise, şu anda projelendirme ve ruhsat çalışmalarına devam ediyor. Bu projenin teslim tarihi 2011 yılı olarak hedefleniyor. Dumankaya'nın Üç gökdelenin birleşmesinden oluşacak Göztepe projesinde kulelerden en yükseği 44 diğer iki kule ise 42 kat olarak toplamda 1100 daireden oluşacak. Kurtköy'de havalimanına yakın konumlandırılacak diğer projenin ise küçük metrekareli ve daha ekonomik metrekare fiyatlarına sahip, yatırımcı odaklı olması düşünülüyor.

Hürriyet

Geri Dön