18 / 05 / 2024

Krizde hangi projeler erteleniyor?

Krizde hangi projeler erteleniyor?

İnşaat şirketleri 2009 yılında yapacakları konut, alışveriş merkezi ve otel projelerini erteliyor.



Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, 2009'da başlamayı planladıkları 15 projeyi ertelediklerini açıkladı. Ertelenen projelerin konut, alışveriş merkezi ve otel yatırımları olduğunu belirten Turanlı, yeni yılda İstanbul'da sadece iki yeni konut projesine başlayacaklarını söyledi.
Han Yapı Genel Müdürü Ertuğ Yaşar, Bodrum'da bir rezidans, Şişli Bomonti'de bir ofis ve Beylikdüzü'nde bir konut projesini ertelediklerini bildirdi. Türkiye'de, ekonomik krizin Lehman Brothers'ın batışından itibaren konuşulmaya başlandığını, konut sektöründeki sıkıntıların ise daha önce gözlendiğini ifade eden Yaşar, "Biz son aşamasına kadar geldiğimiz 3 projemizi 2008'in mart ve ağustos ayları arasında ertelemeye karar verdik. İyi ki başlamamışız. Yoksa çok zor durumda kalacaktık" dedi.
Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, Avrupalı şirketlerle ortak yapmayı planladıkları bazı alışveriş merkezi projelerini finansman yetersizliği nedeniyle erteleyebileceklerini söyledi. Öte yandan Yapı Kredi Koray GYO, Yapı Kredi Plaza C bloktaki 5 ofis katını ve Elit Residence'taki 5 dairesini satışa çıkardı.

Milliyet

Geri Dön