05 / 05 / 2024

Krizde lüks otel dönemi bitti artık moda misafirlik!

Krizde lüks otel dönemi bitti artık moda misafirlik!

Ekonomik krizle birlikte tatilde otelde kalmak lüks olunca internette misafirperverlik kulübü üyeleri birbirlerine ücretsiz konaklama imkanı sunuyor



Dünyanın öteki ucundaki bir ülkeye gitmek krizle birlikte hayal olacakken internet kurtarıcı olarak devreye girdi. Uçak biletlerinin yanında bir de otel ve rehberliğe harcanan para krizde turistlerin gözünü korkutuyordu. Ancak internette kurulan "misafirperverlik" siteleri "Couchsurfing" ve "Hospitality Club" üyelerine ücretsiz konaklama ve rehberlik imkanı sunuyır. Gitmek istediği ülkenin üyeleriyle kontağa geçen bir üye konuşup anlaştığı kişilerin evinde ağırlanıyor. Yiyor, içiyor hatta rehberlik hizmeti bile alabiliyor. Bunun karşılığında ev sahipleri de istedikleri takdirde ağırladığı kişinin ülkesine gidip onun evinde aynı şekilde ücretsiz konaklıyor. Böylece her iki taraf da konaklama ücretinden kurtuluyor. Aynı zamanda farklı kültürler de çok daha yakından tanınmış oluyor.



"Koltuk gezginleri" çoğalıyor



Bu şekilde internette gencinden yaşlısına seyahat tutkunlarının gözdesi olan "koltuk gezgini" olarak adlandırılabilecek "Couchsurfing" ile "misafirperverlik kulübü" anlamına gelen Hospitality Club 2009 yılının başında, 207 ülkeden toplam 1 milyon üyeye, Couchsurfing ise 600 bin üyeye ulaştı. Sitelerde dünyanın her köşesinden insanları ağırlayan, uçak korkusuna sahip oldukları için değişik ülkelerden insanları evlerinde ağırlamayı hobi haline getiren insanlar da bulunuyor.



Akşam


Geri Dön