18 / 05 / 2024

Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki yol yapımı haftalardır bitmek bilmiyor!

Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki yol yapımı haftalardır bitmek bilmiyor!

Cennet Mahallesi'nde haftalardır bitmeyen yol çalışması, vatanadaşı canından bezdirdi



Her yer kırık dökük, altüst... Toz-toprak, çamurla mücadele eden çevre sakinleri ve iş yapamayan esnaf isyanları oynuyor... Bu köşede sık sık gördüğünüz yol çalışması eziyetine bir örnek daha geliyor işte şimdi... Bu kez Küçükçekmece'deyiz... Cennet Mahallesi'nde... Adı Cennet ama nicedir cehennem gibi... İlçenin en yoğun bölgesi olan Hürriyet Caddesi'nde her yer kırık dökük, altüst... Güya yollar yenileniyor... Ama ortada yol falan kalmamış. Basacak, adım atacak yer yok. İş makineleri dört bir yanı kazmış, hâlâ da kazıyor... Koca bir cadde toz-toprak, çamur içinde. Kumlar, taşlar, tahta parçaları ortalıkta öylece duruyor...

NEDEN ÖNLEM ALINMAZ!
Ajans Habertürk muhabiri Gökay Usanmaz'ın haberine göre, çevre sakinleri nereden geçeceğini, ne yapacağını şaşırmış. Esnaf deseniz isyanları oynuyor. Nasıl isyan etmesinler! Dükkânlarının önü haftalardır çamur, çukur içinde. Haliyle bu manzarayı gören, arkasına bile bakmadan kaçıyor. Tabii dükkân sahipleri de iş yapamıyor... Şimdi diyeceksiniz ki "E ne yapsın belediye Mecburen yollar yapılacak, bu sorunlar yaşanacak..."

Tabii yol da yapılacak altyapı da ama neden bizde bu işler hep çileye dönüşüyor Neden vatandaşın rahatsız olmaması için gerekli önlemler alınmıyor Ne bileyim mesela neden her yer aynı anda kazılıyor Neden yayaların yürüyebileceği alanlar bırakılmıyor Neden taşlar, topraklar ortalığa yığılıyor Neden... Neden... Neden... Sonu gelmez ki bu soruların... Belediyeler, çalışma yaptıkları alana "Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" tabelası yerleştirmekle sorumluluktan sıyrıldığını mı sanıyor acaba! Önemli olan o rahatsızlığı vermemek. Şimdi Cennet Mahallesi sakinlerinden özür dileseniz ne fayda!

Cambaz olsan geçemezsin
Dün, Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı çalışmalarının uzadıkça uzadığını ve artık milletin sabrının taştığını yazmıştım. İşte bu yazının ardından aylardır bu dertten mustarip olan vatandaşlardan mesajlar yağdı.

YOL KALMADI Kİ!
Bakın yandaki fotoğrafı gönderen bir okuyucumuz, neler yazmış... "Bu görüntü de metrobüs çalışmasının yapıldığı Avcılar köprüsünden...
Artık vatandaşların geçeceği yol bile kalmadı.
Merdivenlerin hemen altında koca koca çukurlar var. Yollar kazılmış ve öylece bırakılmış. İşe gidip gelirken bin bir cambazlık yapıyoruz. Tek derdimiz trafik yoğunluğu değil ki! Yayalar da işkence çekiyor. Hiç değişe bu kazılan yerler kapatılsa. Karanlıkta birisi bu çukura düşse hastanelik olur. Ama bu tehlike yetkililerin umurunda bile değil."

Esra Boğazlıyan/Habertürk


 


Geri Dön