21 / 05 / 2024

Küçükçekmece'de 2 milyon 866 bin TL'ye satılık arsa! İcradan!

Küçükçekmece'de 2 milyon 866 bin TL'ye satılık arsa! İcradan!

T.C. Küçükçekmece 1. İcra Dairesi tarafından İstanbul Küçükçekmece'de bulunan 1.911 metrekarelik tarla vasfındaki gayrimenkul satışa çıkarıldı...



VERİLEN İLANA GÖRE;

 T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 1. İCRA DAİRESİ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2011/281 TALİMAT
Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen;
TAŞINMAZURIN TAPU KAYDI VE YERİ: İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Halkalı Dereboyu Mevkinde kain 4614 parsel sayılı 1.911,00m2 miktarlı tarla vasfındaki taşınmaz

TAŞINMAZLARIN İMAR DURUMU : Bağcılar Belediye başkanlığından alınan 28.01.2011 tarih ve 1868 sayılı imar yazısında söz konusu parselin 15.09.2008 onanlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında kısmen 25.00 mt yol alanında kısmen de yeşil alanda kaldığı belirtilmiştir.

TAŞINMAZURIN HALİ HAZIR DURUMU : Söz konusu taşınmaz Küçükçekmece Tapu Sicil Müdürlüğü sınırları içerisinde yer almakta olup Belediye olarak Bağcılar Belediyesi yetki sınırları içerisinde Evren mahallesinde yer almaktadır. Taşınmaz Mahmutbey Yeşilköy bağlantı yolu parelerinde yer alan Bahar caddesi üzerinde Bahar caddesine cepheli konumda bulunan Polat İş merkezi bitişiğinde Bahar caddesinden ayrılan Tufan sokak ve Şehit Doğan Öztürk sokaklarının karşısında yer almakta olup doğuda Bahar caddesi batıda Mahmutbey Yeşilköy bağlantı yolu güneyde Polat İş merkezi ile sınırlıdır. Bahar caddesine parelel cephesi 118mt civarında ve güneyden kuzeye doğru daralan yapıda üçgen topoğrafik yapıya sahip taşınmaz halihazır durumu itibari ile düz satıhlı boş tarla vasfında üzerinde her hangi bir yapı ya da muhdesat mevcut değildir. Satışa konu taşınmaz bulunduğu mevki itibari ile alt ve üst yapısı tamamlanmış her türlü belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda bulunmaktadır.

TAŞINMAZURIN KIYMETİ: 2.866.500,00-TL SATIŞ ŞARTLARI :

1-Taşınmazın satışı 05/09/2011 günü saat 14.20'den 14.30'e Kadar Küçükçekmece 1. icra Dairesi'nin 2011/71 TAL. sayılı dosyasından Küçükçekmece 1. İcra Müdürlüğü adresinde ; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları ^toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla taşınmazların her ikisi 15/09/2011 tarihinde aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin; tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.ihale Damga resmi ve KDVnin tamamı ile Tapu Harç ve Masraflarının 1/2 si Alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ile Tellaliye bedeli Satış Bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz 've giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/281 TAL. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İIK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İş bu satış ilanı tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

B. 43431

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön