Genel

Küçükçekmece'de 907 bin TL'ye satılık tarla!

Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, 2. Bölge, Sultanmurat mah. tarlayı satıyor. Toplam bedeli 907 bin TL olan tarlanın ihalesi 14 Haziran 2011 Salı günü saat 14.05-14.15 arasında Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü'nde yapılacak

 Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

KÜçÜKçEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

No: 2009/3813 Talimat

Örnek No:27

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

I-  Satılacak Taşınmazın Tapu Kaydı: İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, 2. Bölge, Sultanmurat mah „ Sefaköy Köyü, çekmece Yolu mevkii, 237 ada, 243DRIİC pafta, 2 parselde kayıtlı 216 m2 tarlanın (mahallen kargir binanın) 196/216 hissesi

II-  Satılacak Taşınmazın İmar Durumu: Küçükçekmece Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğü'nün 02.06.2009 tarih, 9691 sayılı yazısına göre, satışa konu taşınmaz, 22.06.2005-26.02.2007/21.07.2007/06.11.2007 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli, Sefaköy Revizyon uygulama imar planında plan notlarının 1.27 maddesindeki hükümlere haiz, Bitişik Nizam 4 kat konut alanında kalmaktadır. Havamania kriterlerinden dolayı maksimum bina yüksekliği ve kat adedi Emlak ve istimlak Müdürlüğünce tespit edilecek RS kotuna göre belirlenecektir denilmektedir.

III-  Taşınmazın Hali Hazır Durumu ve Evsafı: Satışa konu taşınmaz, istanbul, Küçükçekmece ilçesi, Fevzi çakmak mahallesi, Erkan Sokak ve Özer köşesinde, tapunun 237 ada, 2 parsel numarasında kayıtlı ve Erkan sokaktan 13 dış kapı numarası alan 216 m2' miktarlı kayden tarta, mahallen kargir birfanın 196/216 hissesi niteliğindedir. Erkan sokağa paralel cephesi 14 mt, Özer sokağa paralel cephesi 15.50 mt olan ve tapu kaydında tamamı 216 m2 alana sahip tarla olarak kayıtlı taşınmaz üzerinde 13 dış kapı numaralı Bodrum kat+Zemin kat+ 5 normal kattan müteşekkil BAK tarzda, ikiz nizamda, 2. sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş bina mevcut olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu bina zeminde 11 mtX11mt= 121 m2 alan üzerinde, zemin üzerinde normal katlarında üç cephede kapalı çıkma teşkil edilmiş durumda, normal katları 175 m2 alana sahip, bodrum katında depo mahalli zemin katında katın tamamını ihtiva eden ve her iki yola cepheli konumda dükkan, normal katlarında birer daire yer almakta olup, bodrum katı demir doğramalı, zemin katı alüminyum doğrama camekanlı ve tel kepenkli, nor ¬mal katlarında yer alan daireler brüt 175m2 alana sahip, bina dış cephesi yol cephelerinde PVC kaplama, diğer cephede BTB, daire pencereleri PVC ve ısıcamlı, bina dahilinde elektrik, sıhhi tesisat ve doğalgaz tesisatları ikmal edilmiştir. Söz konusu binanın kapalı alanları itibari ile toplam inşaat alanı 1117 m2 olup taşınmaz bulunduğu semt ve mevki itibari ile alt ve üst yapısı tamamlanmış, belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda, ana artere yakın mesafede ve iskana elverişli konut sahasındadır.

IV-  Muhammen Kıymeti: Kıymet takdirine konu taşınmazın bulunduğu semt ve mevkii, imar durumu, yüzölçümü, ana artere olan mesafesi, belediye ve alt yapı hizmetlerinden yararlanma durumu, binanın inşaatında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, deprem sonrası emlak alım ve satım koşulları, mahallin rayiç bedelleri, değerine tesir edecek olumlu ve olumsuz tüm etkenler ile günün iktisadi koşulları da göz önüne alınarak satışa çıkarılan tarla ve binanın 196/216 hissesinin muhammen bedeli 907.407,41 TL dokuzyüzyedibindörtyüzyeditürklirasıkırkbirkuruş) olarak tespit edilmiştir.

V-  İİK.127.Md. Göre Satış İlanının Tebliği: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara, gönderilen tebligatların tebliğ imknsızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

VI-  Satış şžartları:

1-Yukarda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ile kıymeti belirtilen taşınmazın satışı; 14.06.2011 Salı günü saat 14.05-14.15 arasında Küçükçekmece 2. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla, 24.06.2011 Cuma günü saat 14.05-14.15 arasında Küçükçekmece 2. icra Müdürlüğü'nde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin,edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale ara ¬sındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/3813Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİK m. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dhildir.
www.bik.gov.tr

Münevver Danış/Emlakkulisi.com