17 / 05 / 2024

Küçükçekmecede icradan satılık apartman! 3 milyon TLye!

Küçükçekmecede icradan satılık apartman! 3 milyon TLye!

Küçükçekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Küçükçekmece Safra Mahallesindeki apartmanı satışa çıkardığını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre 827 metrekare yüzölçümündeki arsa ve üzerindeki apartman satılacak



Küçükçekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Küçükçekmece Safra Mahallesindeki apartmanı satışa çıkardığını açıkladı.
Yapılan açıklamalara göre 827 metrekare yüzölçümündeki arsa üzerindeki 5 bin 390 metrekare inşaat alanı bulunan apartman için 3 milyon lira tahmini fiyat tayin edildi. Satış, 12 Aralık 2011 tarihinde Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğünde gerçekleşecek.

Detaylar şöyle:

 
T.C. KÜÇÜKÇEKMECE1. (SULH HUKUK M AH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

TAPU KAYDI:
istanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Safra mahallesi/köyü, papaz köprüsü mevkii 10 patta, 11.091 parselde kayıtlı bulunan 827,43 m2 miktarlı arsa vasıflı mahallen apartman

ÖZELLİKLERİ:Satışa konu taşınmaz Küçükçekmece ilçesi, Safra mah. Papazköprüsü mevkii, 10 pafta, 11091 parselde kayıtlı bulunan taşınmaz üzerindeki 827,43 m2. miktarlı kayden arsa vasıflı taşınmaz olup, mahalen kargir binanın tamamı niteliğindedir,
Taşınmaz yıldız sokağa paralel cephesi 44 mt, yola dik ortalama derinliği 18,81 mt. Civannda olan ve tapu kaydında tamamı 827,43 m2. alana sahip arsa üzerinde yıldız sokaktan 1 ve 3 dış kapı numarası alan iki girişe sahip, bodrum kat + zemin kat+5 normal kattan müteşekkil, BAK. tarzda, aynk nizamda, 2 sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş bina mevcut olduğu tespit edilmiştir.
Salsa konu taşınmazın 1 kapı numaralı girişinde; bodrum, binan ana girişininde yer aldığı zemin kat ile normal kattannda üçer daireli, 3 kapı numaralı girişte; bina ana girişi, arazi eğiminden dolayı yol seviyesinde yer alan bodrum kattan olup, bodrum, zemin ve normal kattannda üçer daire yer almaktadır. Bina zeminde 385 m2. Alan sahip, kapalı alanları itibarıyla toplam inşaat alanı 5390 m2 olup, binada yer alan daireler hol, salon.iki oda, mutlak, banyo, wc ve normal kattannda balkon mahallerinden ibaret, daire içerisinde ince inşaat imalattan farklılık göstermekle birlikte ıslak hacim zeminleri seramik, diğer kısımlarda kısmen pvc, kısmende laminat parke döşemeli, duvarian sıvalı ve boyalı, mutfaklannda sabit tezgah ile ahşap mutfak dolaplan, banyoiannda sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıa aksesuarlan ikmal edilmiş durumda, dairelerde pencere doğramalan pvc ve ısıcamlı, giriş kapılan ise kısmen çelik kapı, kısmen de yağlı.boyalı ahşap doğramadır. Binada kat sahanlıkta ve basamaklan mermer kaplama, dış cephesi sıvalı ve boyasız, bina üzeri ahşap'oturtma çata ve kiremit örtülüdür.
Taşınmazın bulunduğu bölge tamamen teşekkül etmiş iskan sahasında yer almakta ve bulunduğu konum itibarıyla alt ve üst yapısı tamamlanmış, belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumdadır.
Taşınmazın bulunduğu semt ve mevkii, imar durumu, yüzölçümü, ana artere olan mesafesi, belediye ve altyapı hizmetle¬rinden yararlanma durumu, binanın inşaatında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, deprem sonrası emlak alım ve satım koşullan, mahallin rayiç bedelleri, değerine tesir edecek olumlu ve olumsuz tüm etkenler ile günün iktisadi koşullanda göz önüne alınarak arsa vasıflı taşınmaz ile üzerinde bulunan binanın tamamına 3.000.000,00 TL. Kıymet takdir edilmiştir.
İMAR DURUMU;
Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü durum şefliğinin 11,06,2010 tarih, 9652 sayılı imar durumu yazısına göre taşınmaz 1/1000 ölçekli Sefaköy revizyon uygulama imar planında.plan notlannın 2.1 maddesindeki hükümlere haiz, emsal; 1.25 konut alanında kalmaktadır.
Satış Saati : 14:30-14:45-Arası
Muhammen Bedel      :3.000.000,00 TL
1- Satış 12/12/2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Küçükçekmece 2, icra müdürlüğünde adresinde açık artır¬ma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 22/12/2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhaniı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin yüzde 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile % 18 K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve yüzde 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir,
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir.
- iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 21/09/2011
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir

Detaylı bilgi için tıklayın


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön