28 / 04 / 2024

Küçükoğlu Holding’in hedefi mutlu çalışanlar!

Küçükoğlu Holding’in hedefi mutlu çalışanlar!

Otomotiv, perakende ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Küçükoğlu Holding'in hedefi mutlu çalışanlar...



Otomotiv, perakende ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Küçükoğlu Holding’in İnsan Kaynakları Grup Başkanı Yahya Erçetin; kurumun büyüme hedefleri, stratejileri ve İnsan Kaynakları uygulamaları hakkında açıklamalar yaptı. İşte Bilişimin Yıldızları'nda yer alan o haber...

-Tarihçenizi ve faaliyetlerinizi anlatır mısınız?

İbrahim Küçükoğlu tarafından 1985 yılında temelleri atılan Küçükoğlu Holding, dünya devi otomotiv markalarına orijinal parça üretiyor.

Sürdürülebilir büyümeyi ve sürekli gelişimi ilke edinen nitelikli kadrosu, en son teknoloji yatırımları ve Ar-Ge çalışmalarıyla faaliyet gösteren firma; İstanbul, Sakarya, Bursa, Kocaeli ve Koper-Slovenya’da toplam 90 bin metrekarelik alanda, yaklaşık bin 500 kişilik istihdamı ile otomotivin dev markalarına hizmet veriyor. Holdingimiz perakende, inşaat ve sigorta sektörlerinde de faaliyetlerini sürdürüyor.

Bugün Toksan, Ak-Pres, Akteknik ve Ak Automotive’de üretilen parçalar; başta Aston Martin, Lamborghini, Porsche, Mercedes, BMW, Audi, Toyota, Honda, Renault ve Fiat olmak üzere çok sayıda dev otomotiv markasının milyonlarca otomobilinde kullanılmakta ve 10’un üzerinde ülkeye ihracat yapılmaktadır. Toyota Plaza Aktoy ve Aktoy Sigorta ile perakende; Nobi İnşaat ile inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Çok yakında bilişim sektörüne de adım atacağız. Holding şirketlerimizin tamamında gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için “sürdürülebilir büyüme” hedefi ile hareket ediyoruz. Bu kapsamda 2025 Stratejik Planımızı hazırladık, iki yılda bir sürdürülebilirlik raporumuzu yayınlıyoruz. Binalarımız, Leed Gold yani yeşil bina sertifikalıdır. Ayrıca Endüstri 4.0’a uygun üretim yapıyoruz.

Sosyal ve paylaşımcı bir grubuz

-insan kaynakları politikanızı anlatır mısınız?

Holdingimiz bünyesinde herkes takımın bir parçasıdır ve kıdem yılı ortalamamız 12’dir. Çalışanlarımızın profesyonel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Fırsat eşitliğinin sunulduğu, insana saygılı, eşitlikçi ve yenilikçi bir iş ortamı yaratarak faaliyet gösterdiğimiz sektörlere değer katıyoruz, insan kaynakları politikalarımızın amacı, çalışanlarımızın kendilerini bu ailenin birer ferdi gibi hissetmeleri, tüm potansiyellerini kullanarak ortak amaçlarımıza ulaşacak şekilde çalışmalarıdır. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda, en nitelikli insan gücünün bizi tercih etmesini istiyoruz, iyi yetişmiş, yeniliklere ve değişimlere açık, enerjik, yaptığı her çalışmayla değer yaratan, vizyon sahibi kişilerden oluşan büyük bir aileyiz. Uzman profesyonellerin yanı sıra, iş yaşamına yeni başlayan iyi eğitimli ve öğrenmeye açık gençlere de kariyer fırsatları sunuyoruz. Ekip ruhunu güçlendirmek ve kurum aidiyetini yükseltmek için bir dizi etkinlik yapıyoruz. Yeni Yıla Merhaba Gecesi, takdir uygulamalarımız, performans ve başarı ödüllerimiz ile çalışırken eğlenmeye de zaman ayırabilen, sosyal ve paylaşımcı bir grubuz.

-Sizi “iyi bir işveren” yapan unsurlar nelerdir?

Güvenli çalışma ortamı ve çalışan sağlığı, yüksek öncelikli konularımızdır. Tüm çalışanlarımızı kapsayan bir Performans Değerlendirme Sistemi uyguluyoruz. Güven sağlama, sürekli öğrenme gibi temel yetkinlik alanlarını kapsayan değerlendirmeler yapıyoruz. Performansa dayalı ücret politikamızla aynı işi yapanlar arasında kıdem ve performansa göre, eşit işe eşit ücret ilkesi ekseninde çalışıyoruz.

Burada vurgulamak istediğimiz bir diğer konu da sürekli eğitim. Biz, eğitimi ve gelişimi sürdürülebilir başarının temeli olarak görüyoruz. Bu bakış açısıyla tüm çalışanlarımızın ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi yapmalarını teşvik ediyoruz. Pandemi döneminde eğitimlerimizi online olarak sürdürdük. Bu süreçte finans, liderlik, satış-pazarlama, kişisel gelişim ve teknik konularda eğitimler verdik. Kurum kültürü oluşturma çalışmaları yapıyoruz, çok yakında “tersine mentorluk” çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca Küçükoğlu Akademi’yi kurup, çalışanlarımızın yanı sıra iş dünyasının gelişimine, katkı sağlamayı amaçlıyoruz.


“En iyi işveren ödülü aldık”

“HOLDING şirketlerimizden Toyota Plaza Aktoy, Great Place To VVork’ün bu yıl Türkiye’de 8,’sini düzenlediği “Türkiye’nin En iyi işverenleri” araştırmasında “Türkiye’nin En iyi işverenleri 2020” ödülünü aldı. Bu ödül, motivasyonumuzu daha da arttırdı. Holdingimizin diğer şirketlerinde de bu ödülü almak için gerekli başvurulanmızı yaptık. Küçükoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Oğuzhan Küçükoğlu, bizleri insan kaynakları çalışmaları konusunda cesaretlendiriyor ve bize, sürekli en iyiyi yapma konusunda destek veriyor. Başta otomotiv olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde sürdürülebilir bir büyümeyi hedefledik ve tüm çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.”
 


Geri Dön