28 / 04 / 2024

Kula Engelsiz Yaşam Merkezi tamamlanıyor!

Kula Engelsiz Yaşam Merkezi tamamlanıyor!

Kula Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayatla olan bağlantılarını güçlendirmek ve yeni alanlar oluşturmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki inşaat çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.




Kula Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını arttırmak amacıyla inşasına başladığı Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan merkezdeki çalışmalar hızla devam ediyor. Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği, Kula Ortopedik Spastik Engelli Çocukları Koruma ve Yardım Derneği’nin ortaklığı ve Kula Kaymakamlığı, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kula 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Kula 80.Yıl Spor Kulübü Derneği iştiraki ile yürütülen projenin kısa zaman içerisinde bitirilerek engelli vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.

 


Merkezde Her şey Var

 

Kula’da merkez konumunda olan bir yere yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi, bin 600 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. 826 bin 839 Türk Lirası’na mal olan merkezde; engelsiz yaşam parkı ve spor yerleri, yeşil alan ve sergi alanı ile birlikte engelli bireylerin ve ailelerinin faydalanabilecekleri açık ve kapalı kafeterya alanı bulunuyor.

 


Engelleri Aşıyoruz

 

Kula'da engelli vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içerisinde aileleri ile birlikte sosyalleşebilecekleri bir merkez inşa ettiklerini ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kula Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ile engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında değer yaratan çalışmalar ortaya çıkarıyor. Engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonunu sağlayabilmek adına inşa ettiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi’nde; 2 adet çok amaçlı atölye, etkinlik ve kermes için 300 metrekarelik alan, 48 metrekarelik çok amaçlı spor salonu, Kula'da faaliyet gösteren iki engelli derneği için yer tahsisi, revir, engelsiz hizmet aracı ve engelli vatandaşlarımız için Psikolojik Danışmanlık hizmeti verecek Sosyal Hizmet Uzmanı yer alacak” diye konuştu. Engelli bireyler için yatırım yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Tosun, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hayırlı olmasını diledi.



Kula Belediyesi



Geri Dön