04 / 05 / 2024

Kültür başkentinin candamarı Yenikapı olacak!

Kültür başkentinin candamarı Yenikapı olacak!

Günde 1.5 milyon kişinin kullanacağı Marmaray projesinin Avrupa yakasındaki ana transfer noktası Yenikapı, kent kültürünün candamarlarından biri haline gelecek



Zaman tüneli
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kentsel Uygulamalar Direktörü Korhan Gümüş, Hasanpaşa Gazhanesi, Haliç Tersanesi, AKM'nin yeniden düzenlenmesiyle kentin ekmek, su gibi ihtiyacı olan kültüre erişim noktaları bulabileceğini söyledi.

Yenikapı'daki Thedosius Limanı'nın kentin 8 bin 500 yıllık tarihine ışık tuttuğunu belirten Gümüş, "Liman, dünya ticaret tarihi hakkında, kentin Akdeniz limanları ile olan ilişkileri, gemicilik teknolojisi, gündelik kullanım eşyaları ve beslenme adetleri konusunda eşsiz bilgiler veriyor. Burada yaşayan, çalışan, kazı alanının yaklaşık 5 metre ilerisinde her gün dükkanını açan esnafın, halkın bu gelişmelerden haberi yok maalesef" dedi.

20 yıla yakın zamandır boş duran Kadıköy'deki Hasanpaşa Gazhanesi'nin İstanbul 2010'un yıldız projelerinden biri olacağını belirten Gümüş, 2010'un sonrasında yalnızca yenilenmiş ve düzenlenmiş binaların değil, farklılıklara imkan tanıyan yeni bir kent kültürü deneyiminin kalacağını ifade etti.
Bugün


Geri Dön