Turizm

Kültür ve Turizm Bakanı  Ersoy: Turizmde kişi başı gecelik gelirle rekor kıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl 83-84 dolar kişi başı gecelik gelirle bir rekor kıracağız” ifadelerini kullandı. Ersoy, söz konusu rakamın yüzde 35 arttığını belirtti. Önümüzdeki yıl bunu daha yukarılara çıkarmayı planlıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 62 dolara kadar gerileyen gecelik turist geliriyle alakalı, "Yüzde 35'lik bir artışla 83- 84 dolar bandını sene sonunda yakalayacağını görüyoruz. Önümüzdeki yıl bunu daha yukarılara çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz 93 dolar. Her sene bunu artırarak, ilerleyeceğiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Aksu ilçesinde Kültürel Miras Koruyucuları Eğitim Projesi kapsamında Banu- Ufuk Cömertoğlu İlkokulu'na ziyarette bulundu. 41 okulda 2 bin öğrencinin seçilip, 'Kültürel Miras Koruyucusu' olarak gönüllü görev alacağı proje için Bakan Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile beraber kültürel miras koruyucusu eğitimini tamamlamış öğrencilere kimlik kartlarını verdi.

'47 MİLYON TURİST, 37 MİLYAR DOLAR' HEDEFİ!

Bakan Ersoy, proje tanıtımının hemen ardından turizm verilerine ilişkin açıklamalar yaptı. Sezona '42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir' hedefiyle başlandığını belirten Ersoy, şöyle konuştu:

"Şubat sonunda Karadeniz'de çatışma başladı. Lakin Türkiye birçok önlem paketini devreye sokmuştu.  Bunların başında da Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) bulunuyor. TGA'nın yoğun tanıtım kampanyaları ile o zaman da söylemiştik; hedefte bir gerileme olmayacak, inşallah üstüne çıkacağız. Nitekim geçen ay hedefimizi, '47 milyon turist, 37 milyar dolar gelir' olarak yukarı yönlü değiştirdik. Bu bizim, nihai hedefimiz de değil. İnanıyorum ki; sene sonuna daha zaman var ve gelen rezervasyonlar da oldukça iyi gidiyor. Bu hedeflerimizi tekrar sene sonunda yukarı doğru değiştireceğiz."

ANTALYA'DA 12- 13 MİLYON TURİST!

Karadeniz'deki çatışmadan en çok etkilenme ihtimali olan bölgenin, bu iki pazardan (Ukrayna- Rusya) yoğun talep gördüğü için Antalya olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, "Ama yaptığımız pazar çeşitlemesi ve dünya genelindeki yoğun tanıtımlar, olumlu sonuçlarını gösterdi. Geçen senenin çok üstünde bir rakam ile Antalya, seneyi kapatacak. Geçen yıl 9 milyon turist almıştı, bu yıl 12 hatta 13 milyonlara erişeceğini umuyorum. Hem sezon uzadı. Normalde ekim sonunda yavaşlama görülür. Ama kasım sonuna kadar sezon devam edecek gibi görünüyor. İyi bir kış geçireceğimizi tahmin ediyoruz" dedi.

Samsung Galaxy M21 için yeni indirim fırsatı! İşte 13 Eylül 2022 fiyatı...

İşte PUBG 60 FPS veren telefonlar ve 13 Eylül 2022 fiyat listesi...

8 GB RAM'e sahip en ucuz telefon modelleri! İşte 13 Eylül 2022 fiyat listesi...

Teknosa'dan Samsung Galaxy A73 telefonlarda dev kampanya! İşte 13 Eylül 2022 fiyat listesi