03 / 05 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı 9 ilde 32 arazi ve taşınmazı tahsise çıkardı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 9 ilde 32 arazi ve taşınmazı tahsise çıkardı!

Tahsise çıkarılan yerler arasında Bodrum’da yer alan büyük bölümü orman alanı olan 40 bin dönümlük İçmeler ile Yalıçiftlik’teki alanlar ve yanında Antalya’da otel personeline lojman yapımını öngören 5 tahsis de bulunuyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığı 9 şehirde yer alan hazine ve orman mülkiyetinde bulunan 32 taşınmaz otel, personel lojmanı ve konaklama tesisi için tahsise açtığını açıkladı. Buna göre, tahsise çıkarılan kamu taşınmazlarından Antalya’dakilerden 5’inin otel personeline lojman yapımını hedefliyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında söz konusu olan tesisler; Antalya, Aydın/Didim, Çankırı/ Ilgaz, İzmir, Kayseri/Erciyes, Bodrum, Trabzon/Akçaabat, Adana/Karataş ve Çanakkale/ Lapseki ile ve ilçelerinde yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 9 ilde 32 arazi ve taşınmazı tahsise çıkardı!

Öte yandan, söz konusu gayrimenkullerin 3-4 yada 5 yıldızlı otel, butik otel, tatil köyü, günübirlik tesis, özel konaklama tesisi ve personel lojmanı niteliğine sahip olduğu ifade edilmiş oldu. Yine bir şekilde mali yeterlilik istenecek İlan kapsamında  3 Nisan tarihinden itibaren erişilebilecek olan turizm yatırımcılarına da kamu taşınmazı tahsis şartnamesinde özellikleri kaydedilen kamu taşınmazları ile ilgili yönetmelik hükümlerine uygun bir şekilde üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapılması amacı ile Bakanlık tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceği ifade edildi. Söz konusu gayrimenkullere yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimcilerin ilk etapta 50 bin Türk Lirası tahsis talep ücreti ödemesi lazım. Böylece bu arazilerin hangi yatırımcılara tahsis edileceğine de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karar verilecek. Şirketler, bakanlık tarafından mali yeterlilik açısından değerlendirilecek.

Milli Emlak'tan son dakika Nisan fırsatı! 3 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satacak!

Bodrum’da 4 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki arazi turizme açılıyor!

Milli Emlak satış: 4 ildeki 44 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor!

İstanbul'da 33 adet gayrimenkul satılıyor! Milli Emlak satış ilanları açıklandı: Arsa ve arazi fiyatları ne kadar? 

3 ildeki 55 adet arsa ve arazi 38 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor: Milli Emlak satış Nisan 2024!


Geri Dön