Kent Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı çok sayıda personel alacak! KPSS şartı yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık bünyesine alımlar ön lisans ve lisans mezunu olarak belirlenirken, başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmayacak. Düzce Devlet Tiyatrosu bünyesinde çalışmak isteyen adaylar için başvuru koşulları ve tarihleri belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Düzce Devlet Tiyatrosu’nun sözleşmeli personel alımı yapılacağı öğrenildi. Düzce Devlet Tiyatrosu bünyesinde çalışmak isteyen adaylar için başvuru koşulları ve tarihleri belli oldu.

BAKANLIK BÜNYESİNE 17 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Düzce Devlet Tiyatrosu, bünyesinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alacağını ve bu personelleri 7 farklı alanda görevlendireceğini duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Düzce Devlet Tiyatrosu bünyesine 10 sanatkâr memur ve 7 uzman memur olmak üzere toplam 17 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

Söz konusu personel alımı Resmî Gazete’de yayımlandı. Düzce Devlet Tiyatrosu bünyesine alınacak personeller için başvurular 5 Haziran 2023 tarihi başladı. Başvuru süreci 19 Haziran 2023 tarihe kadar devam edecek.

İşte aranan şartlar...

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

Düzce Devlet Tiyatrosu bünyesinde istihdam edilecek personeller için birtakım genel ve özel şartların arandığı öğrenildi. Bu şartlar şu şekilde paylaşıldı:

Söz konusu kadrolara başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’nci maddesinin (A) fıkrasının 1, 2, 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerinde belirtilen koşulları taşımaları gerekiyor.

Özel koşullarda belirtilen öğrenim durumu yönelik olarak, belirtilen bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından ön lisans, lisans ya da yüksek lisans mezunu olan adayların, belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları durumunda Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış denklik belgelerini başvurularına ilave etmeleri gerekiyor.

Sahnede mesleğin gereklerini aksatacak şekilde fiziksel ve sağlık problemlerinin bulunmaması gerekiyor.

İşe alım kapsamında yapılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunun olumlu olması gerekiyor.

ÖZEL ŞARTLAR

Sahne Amiri

Lisans düzeyinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarının Sahne Sanatları ya da Tiyatro Bölümünden mezun olmak,

Tiyatro Sanatına yönelik konularda genel kültüre sahip olmak,

Gerçekleştirilecek mülakat sınavında başarılı olmak.

DAHA FAZLA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Garanti’den hazirana özel büyük jest! Bu para sadece Garanti müşterilerine yatacak!

ŞOK’ta gıda ürünlerinde büyük indirim başladı! Pilavlık bulgur 14 TL, pirinç 30 TL, domates salçası 29,50 TL...

BİM’de meşrubat bardağı 22,50 TL’ye, 2’li havlu set 49,50 TL’ye, hızlı cila 29,50 TL’ye düştü!