Genel

Kulüp başkanları TT Arena'yı gezdi!

G.Saray Başkanı Adnan Polat'ın davetlisi kulüp başkanları, 10 gün sonra kapılarını açacak olan TT Arena'yı gezdi. Aziz Yıldırım, stat için yorum yapmaktan kaçındı...

davet ettiği Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanları, 15 Ocak'ta kapılarını açacak olan Türk Telekom Arena'yı gezdiler. Polat'ın davetinde gözler Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören'in üzerindeydi. Türk Telekom Arena'nın zeminine en son çıkan isim olan Aziz Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı ve vakfın başkan vekili Göksel Gümüşdağ ile; Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Lutfi Arıboğan'la sohbet etti. Kulüp başkanları meraklı gözlerle Aslantepe'yi incelerken, medya için de toplu fotoğraf çektirdiler. Bu arada Türk Telekom Arena'nın dışındaki çevre düzenlemelerinin henüz tamamlanmaması gözlerden kaçmadı.

YILDIRIM 'BEĞENDİM' DEMEDİ!
Türk Telekom Arena'ya ilk kez ayak basan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, medya mensuplarının kendisine yönelttiği 'Stadı nasıl buldunuz' şeklinde soruya verdiği 'Benim fikrim her zaman bellidir' yanıtıyla geçmişte Galatasaray Kulübü ve Türk Telekom Arena için yaptığı eleştirileri üstü kapalı hatırlatmayı da ihmal etmedi. Galatasaray Başkanı Adnan Polat, yakın dostu Aziz Yıldırım'a stadın tüm teknik özelliklerini anlatırken, stad turu sonrası yapılması planlanan Kulüpler Birliği Vakfı Birliği toplantısının ise iptal edildiği öğrenildi.

Arena'da ilk ayıp!
Başkanların TT Arena'yı ziyaretinde ellerindeki Galatasaray ve Fenerbahçe atkılarıyla dostluk görüntüsü sergilemeye çalışan iki işçinin, güvenlik görevlileri tarafından uyarılması ziyarete gölge düşürdü.

3 Başkan gelmedi
Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın Türk Telekom Arena'daki davetine Trabzonspor Başkanı Sadri şžener, Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz katılmadı. Bordomavili kulüp temsilci gönderdi.
Sabah/Mustafa Bozkurt

Basında yer alan diğer haberler:

 

Başkanlar Arena"ya çıktı

Kulüpler Birliği Vakfı'na üye kulüplerin başkanları, 15 Ocak Cumartesi günü resmi açılışı yapılacak Türk Telekom Arena"yı ziyaret etti

Galatasaray Başkanı Adnan Polat"ın daveti üzerine Spor Toto Süper Lig"de yer alan 16 kulübün başkanı ve Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Lutfi Arıboğan stadı gezerken, Trabzonspor Başkanı Sadri şžener ise ziyarete katılmadı. şžener'in yerine bir temsilci ziyarette yer aldı.  

Kulüp başkanları meraklı gözlerle stadı incelerken, medya için de toplu fotoğraf da çektirdiler. Adnan Polat, medyanın aşırı ilgisi nedeniyle kameraman ve foto muhabirlerini uyararak açılmalarını istedi. Ancak kalabalık nedeniyle bu gerçekleşemezken, basın mensupları tribünlere alınıp, toplu fotoğraf ancak böyle çektirildi.  

Ziyarette Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören"in Lutfi Arıboğan"la, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım"ın da İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı ve Vakfın Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile sohbet ettiği görüldü. Bu arada özel ışık sistemleriyle çimlere güneş enerjisi verildiği gözlendi.
Milliyet

 Arena'ya bizim yıldızlar yakışır

G.Saray'ın stadını, 'Harika olmuş' sözleriyle özetleyen Beşiktaş Başkanı Demirören, 'Burada maçlarımızı oynamak istediğimizi daha önce söylemiştim. Zamanı gelince değerlendireceğiz' dedi

Arena Stadı'na yapılan ziyaret sırasında medyanın en yoğun ilgi gösterdiği başkanlardan biri de Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'di. Öyle ki gazeteciler ev sahibi olan G.Saray Başkanı Adnan Polat'ı unutup, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e yoğunlaştılar.

DARISI BİZİM BAşžIMIZA

ÖZELLİKLE Simao, Hugo Almeida ve Fernandes transferiyle Türkiye'de spor gündemini belirleyen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e biz de, 'Hayırlı olsun' temennisinde bulunduk. Ardından da, 'Stadı nasıl buldunuz' sorusunu yönelttik. Yıldırım Demirören, 'Stadı çok beğendim. Harika olmuş. Darısı başımıza' şeklinde konuştu.

GÖRÜşžLERİMİ BİLİYORLAR

Sonra, 'Sizin yıldızlar bu stada yakışır. Stadınız yapılırken maçları burada oynamak isteğiniz daha da güçlendi mi' şeklindeki sorumuza da Yıldırım, 'Evet çok iyi olur. Zamanı geldiğinde bunu Galatasaray yönetimiyle oturup konuşuruz. Ben böyle bir isteğim olduğunu daha önce de kamuoyuna açıklamıştım. Bizim stadımızın yapımı başladıktan sonra bu konuyu yeniden değerlendireceğiz' ifadesini kullandı.

YILDIRIM Demirören'in Beşiktaş'a kazandırdığı yıldız transferler nedeniyle kendisini ayrıcalıklı hissettiği yürüyüşüne bile yansıyordu.

Bu stat nasıl yetişecek

TÜRK Telekom Arena 15 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Cim Bom da Ajax maçıyla yeni stadında meşin yuvarlakla buluşacak. Ancak Başkan Polat'ın, 'İnsanın evinde iş bitmez' sözünün ne anlama geldiğini yerinde gördük.  

STADIN içindeki çalışmalar bitme aşamasına gelmiş, 15 Ocak'a kadar eksikler önemli ölçüde giderilecek. Stadın dışındaki işler  6 aydan önce bitmez.

PARK alanı bile halen betonlanmamış ve toprak zeminde oluşan çukurlar yağmur suyundan göletlere dönüşmüş. Tali yolların hiçbiri yapılmamış. Yapılmak bir yana henüz hafriyatı yeni alınan yerler var.  

BELLİ ki Arena'da ikinci yarıda maç izlemeye giden futbolseverler meşakkatli bir yarım sezon geçirecek. Özellikle kış ikliminde bu sıkıntı çileli taraftarları daha da zorlayacak gibi görünüyor. Ancak 10 günlük süreç içerisinde G.Saray yönetimi, çalışmalara hız vermeyi ve kamyon geçişi bitince yolları asfaltlamayı planlıyor.

Fener'le aynı sistem

F.BAHçE Hollanda'dan getirdiği 'Suni Güneş Sistemi' denen bu sistemle şžükrü Saracoğlu'nun çimlerini koruyordu. Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'da da Fenerbahçe'nin uyguladığı sistemin bulunması dikkat çekti. Saha zeminindeki çimler henüz yeni ekildiği için zarar görmemesi konusunda büyük titizlik gösteriliyor. Dünkü gezi sırasında Başkan Adnan Polat, diğer başkanları bile, 'Aman çimlere basmayın, dikkat edin' diye sık sık uyarmak zorunda kaldı.

Ankara'ya da isteriz

G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, diğer başkanların hızına yetişemedi. Onlar bir çırpıda terasa çıkarken Cavcav ilk katın son koltuklarına oturdu. Oturunca da gazeteciler başına üşüştü. Cavcav, 'Başbakanımızdan Ankara'ya da böyle bir stat istiyoruz. İnşallah G.Saray bu stada layık sonuçlar alır' dedi.

Arena'da ilk derbi

Başkanlar Arena'yı gezerken tribünden onları izleyen işçiler, G.Saray-Fener kapışmasına girişti. Bir işçi elindeki F.Bahçe atkısını açarak boy gösterisine girişince diğeri de ona karşılık G.Saray atkısını açtı. Ancak bu duruma çok bozulan bir güvenlik görevlisi F.Bahçeli'nin elinden atkıyı çekip aldı.

Yıldırım izdihamı

Tarihi Arena ziyaretinde F.Bahçe ve Beşiktaş başkanları ilgi odağıydı

KULÜPLER Birliği dün Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı'nı gezdi. Medyanın ilgisi ise F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in üzerindeydi. Aziz Yıldırım gazetecilerin yoğun ilgisi nedeniyle, 'Neden hep bana soru soruyorsunuz. Burada bir ben mi varım' diye sitem etti. Yıldırım bir ara yanında G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Göksel Gümüşdağ'la orta sahaya doğru hareket etti. Stadın çatısını gösteren Yıldırım'ın neler anlattığını Gümüşdağ'a sorduk. Gümüşdağ da, 'Stadı çok güzel buldu. Başkan çok beğendi' diye anlatılanları özetledi.
KENAN KARCI/Akşam

Arena'nın açılışı tehlikede!

G.Saray taraftarının dakikaları sayarak beklediği Aslantepe"de rötar yaşanabilir

 15 Ocak"taki açılış öncesi stadı inceleyecek olan başbakanın güvenlik ekibinin değerlendirmeleri olumsuz olursa stadın açılışı ˜başka bahara" ertelenecek...

BU sezon G.Saray taraftarını ˜hayata bağlayan" tek sevindirici olay olan Türk Telekom Arena Stadı"nın açılışı ertelenebilir...

TARAFTARIN yıllardır hayalini kurduğu stadın yapımı tamamlandı tamamlanmasına ancak özellikle çevre düzenlemesi, yol ve güvenlik konularındaki sıkıntılar yüzünden açılış tehlikeye girdi. 15 Ocak"ta başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın da katılımıyla açılması planlanan Aslantepe kompleksine bugün ziyarette bulunacak olan başbakanın güvenlik ekibinin yapacağı inceleme sonucuna göre hareket edilecek.

ÖZELLİKLE Cendere yolu, dörtlü kavşak gibi hayati önem taşıyan yolların bitirilmemesi de en büyük sıkıntılardan biri olarak öne çıkıyor. Stat giriş-çıkışları ve yollarında detaylı şekilde incelemede bulunacak ekip, seyirci güvenliğini de araştıracak.

 

AçILIşžLA ilgili olarak yarın valilikte yapılacak olan İl Güvenlik Kurulu toplantısında tüm verilerin ortaya konulacağı ve başbakanlık ekibinin de değerlendirmeleri göz önüne alınarak stadın açılışının ertelenmesi kararı gündeme gelebilecek.

F.Bahçe TV ve dergisi muhabirleri içeriye onay geldikten sonra alınırken F.Bahçe atkısı açan işçiyi görevliler engelledi.

TT Arena"da ilk F.Bahçe atkısı

KULÜPLER Birliği Vakfı dün G.Saray Başkanı Adnan Polat"ın daveti üzerine TT Arena"yı gezdi. Ziyaret öncesinde işçilerden ikisinin G.Saray ve F.Bahçe atkılarını yan yana açması krize neden olurken bir görevli F.Bahçe atkısını çekerek aldı.  

GEZİYE katılan Aziz Yıldırım, kendisine TT Arena hakkında yöneltilen sorulara, œGidin başkasına sorun derken, başkan Polat"a da şu tavsiyelerde bulundu: œSkorbordlar daha farklı yerlere takılabilirdi. Bizim stadın çimleri güneş görmeyince sorun yaşadık, umarım sizde olmaz.

FORMICA yarın Sezgin"le İSTANBUL"DA!

TRANSFER çalışmalarına hız veren G.Saray, hafta başında anlaşmaya vardığı Formica"yı yarın Türkiye"ye getiriyor. Sportif direktör Adnan Sezgin"in oyuncuyla birlikte İstanbul"a geleceği öğrenilirken, genç yetenek için Newell"s Old Boys"a 4.5 milyon Euro ödeneceği belirtildi.

ARJANTİNLİ oyuncuya yıllık ne kadar verileceği netlik kazanmazken İspanya"da transfer görüşmelerini sürdüren yönetici Murat Yalçındağ"ın Emana"da sona yaklaştığı ve 4.5 milyon Euro"nun gözden çıkarıldığı öğrenildi. Emena"yla, hafta sonuna kadar anlaşma sağlanması bekleniyor.  
Vatan