06 / 05 / 2024

Kura ve Dokusuna Dokunma Platformu, HES projesini protesto etti!

Kura ve Dokusuna Dokunma Platformu, HES projesini protesto etti!

'Kura ve Dokusuna Dokunma Platformu' üyesi  bir grup, Kura Nehri üzerine kurulması planlanan hidroelektrik santral projesini  protesto etti



'Kura ve Dokusuna Dokunma Platformu' üyesi  bir grup, Kura Nehri üzerine kurulması planlanan hidroelektrik santral projesini  protesto etti.
               
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı binası önünde toplanan grup adına  Tez-Koop İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru basın açıklaması yaptı. Doğru,  doğadaki bütün canlıların temel yaşam ünitesi olan suyun, uygulanan neoliberal  ekonomi politikaları nedeniyle yaşamsal bir kaynak olmaktan çıkarıldığını iddia  ederek, doğal akış seyirleri değiştirilen akarsu ve nehirlerin, üzerlerine enerji  santralleri kurulmak suretiyle yok olmaya mahkum bırakıldığını söyledi.
               
Doğru, 'Bizler Kura ve Dokusuna Dokunma Platformu olarak Türkiye"de  bulunan bütün kardeş kuruluşlarımızla birlikte Kura Nehri"nin başka bir havzaya  akıtılması ve üzerine kurulması planlanan hidroelektrik santralleri projelerinin yapımının durdurulmasına karşı çıkmak amacıyla burada toplandık' diye konuştu.
               
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Kura-çoruh Enerji Grubu Beşikkaya  Barajı projesi hazırlandığını belirten Doğru, 'Kura Nehri"nin tünelle başka bir  havzaya aktarılmasına karşı olduğumuz gibi Kura"nın üzerine kurulması düşünülen  hidroelektrik santrali projesine de karşıyız' dedi.
AA


Geri Dön