Kent Haberleri

Kurban Bayramı'nda bunu yapanlara 3 bin 36 TL ceza kesilecek! Aman dikkat!

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve tedbir almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere 293 bin 188 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7 bin 283 TL idari para cezası kesileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...  Bu kapsamda, Bakanlıktan yapılan açıklamada; park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban satış ve kesimi yapanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli tedbirleri almayanlar için 3 bin 36 Türk Lirası para cezası uygulanacağının altı çizildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bir son dakika açıklaması geldi. 

Bu kapsamda, Bakanlıktan yapılan açıklamada; park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban satış ve kesimi yapanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli tedbirleri almayanlar için 3 bin 36 Türk Lirası para cezası uygulanacağının altı çizildi. 

Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında göre; Kurban Bayramı süresinde kurban satış ve kesim yerlerinde çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi amacıyla önlemler alındı. 

Kurban Bayramı'nda bunu yapanlara 3 bin 36 TL ceza kesilecek! Aman dikkat!

Çevre Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü denetim ekiplerinin, Kurban Bayramı süresince satış ve kesim yerlerini denetleyeceği belirtildi. 

Kurban kesim yeri olarak cadde, sokak ve park gibi umuma açık yerleri kullananlar ile kesimden sonra kan, atık ve iç organları gibi kurban atıklarını bu alanlarda bırakanlar için yasal yaptırımlar gündeme gelecek. 

Bu çerçevede, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satışı ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetler gösterenler ile kesime uygun alanlarda gerekli tedbirleri uygulamayanlara, Çevre Kanunu'nun 20. maddesine göre 3 bin 36 Türk Lirası para cezası kesilecek. 

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uyum sağlamayan ve tedbir almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere 293 bin 188 Türk Lirası, bu fiilin konutlarda işlenmesi durumunda da 7 bin 283 Türk Lirası idari para cezası uygulanacak. 

Atıklar dayanıklı torbalarda saklanacak 

Kurban kesimi sonucu çevre kirliliğinin yaratılmaması amacıyla alınan önlemler çerçevesinde atıklar, sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara, torba hacminin üçte ikisini aşmayacak şekilde konulacak. 

Torbalar, ağzı iyice kapatılıp, bağlanarak Kurban Bayramı süresince düzenli hizmet sunacak temizlik ekiplerine verilecek.  

TikTok kullanıcıları müjde! E-ticaret dönemi başlıyor!

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

Marmara Park AVM'nin değeri 1.4 milyar TL'ye ulaştı! ​​​​​​​