Kent Haberleri

Kurbanlık fiyatları 2 senede yüzde 566 zamlandı! 2022'de 15 bin TL olan büyükbaş hayvan fiyatı şimdi 100 bin TL'yi aştı!

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, karkas et ve kurbanlık fiyatlarında yaşanan artışı açıkladı. İşte bayram öncesi şok eden o rakamlar...

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yaptığı bir çalışma ile karkas et fiyatının ve kurbanlık hayvan fiyatlarının ne kadar artış gösterdiğini belirledi. 

Ulusal Et Konseyi ile Türkiye Ziraat Odalarından derlenen verilere göre ortaya konan sonuçlar hayvancılık politikalarında yaşanan çöküşü gözler önüne serdi. 

Gazete Duvar'dan Ömür Akyıldız'ın haberine göre; CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, kasaplarda satılan karkas et fiyatının 6 senede 10 kat arttığına dikkat çekti. Akay, "Yem fiyatlarındaki artış ve yetiştiricilerin maliyetlerinin artması, çiftçilerin süt hayvanlarını kesime yollamasına neden oldu. Bu durum da ülkemizdeki canlı hayvan varlığının düşmesine, et fiyatlarının da yükselmesine sebep oldu" diye konuştu. 

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’inden alınan verilere göre, 2018 yılında kilogramı 29 lira olan karkas et fiyatının Haziranitibarıyla 328 TL'ye çıktığını aktaran Akay, "6 senede karkas etin fiyatı 10 kat arttı, yani karkas ete 6 yılda yüzde 1038 oranında zam yapıldı" diye konuştu. 

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde  hayvancılıkta büyüyen krizin, kurbanlık fiyatlarının üç haneli rakamlara ulaşmasına neden olduğunun altını çizdi. 

"Türkiye Ziraat Odalarından derlediğimiz verilere göre, 2022 yılında ortalama 15 bin TL olan büyükbaş hayvan fiyatı bu sene 100 bin TL'yi geçmiş durumda. Sadece 2 yılda kurbanlık hayvan fiyatlarına yüzde 566 oranında zam yapıldığını belirledik" diyen Akay, kurbanlık fiyatları yüzünden insanların dini vecibelerini dahi yerine getiremez duruma geldiğini söyledi. 

Akat, krmızı eti bayramdan bayrama gören vatandaşların bu sene onu da göremeyeceğini dile getirdi. 

KURBAN FİYATLARI NE KADAR? HAZİRAN 2024 KURBANLIK FİYATLARI KAÇ TL? 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; kurbanlık fiyatları büyükbaşta 75 bin lira ile 250 bin lira, küçükbaşta ise 8 bin lira ile 25 bin lira arasında  değişiklik gösteriyor. 

Fiyatlar, geçen yıla göre, büyükbaşta yüzde 68,8, küçükbaşta ise yüzde 88,4 oranında yükseliş gösterdi. 

Ortalama fiyat kilogram başına büyükbaşta 147 liradan 248 liraya, küçükbaşta ise 130 liradan 244 TL'ye yükseldi. 

Orhan Pamuk'un Beyoğlu'nda kaçak inşaat mücadelesi: İnşaatın durdurulmasını istedi!

KİPTAŞ'tan müjde! Ali Kurt resmen tarih verdi!

Kira vergisine zam paketten çıkarıldı: Kira geliriyle geçinen ev sahiplerini vuracaktı!