05 / 05 / 2024

Kurbanlık fiyatlarına yüzde yüzü aşkın zam yapıldı! İşte güncel büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları

Kurbanlık fiyatlarına yüzde yüzü aşkın zam yapıldı! İşte güncel büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları

Kurban bayramının Temmuz ayında idrak edilmesine kısa bir süre kala pazarda satılacak kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı. Kurbanlık fiyatlarına üreticiler bu sene artan yem ve bakım maliyetlerini yüzde yüzden fazla yansıttı. İşte güncel büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...



Öte yandan Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Dİyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı kurbanlık fiyatlarının piyasa fiyatlarıyla örtüşmediğini ifade etti.

Bağlamış, "Diyanet İşleri’ndekiler genelde yurt dışına gönderilen hayvanlar. Bir de et miktarını düşük tutularak fiyat açıklanıyor. Biz hem Ticaret Borsası, hem diğer odalarımız olarak Diyanet'in açıklamış olduğu fiyatlara bu yıl değil beş yıldır tepki gösteriyoruz. Sebebi de, biz kriter koyarken, kurbanlık vasfını taşıyan hayvanların bir de kilogram niteliğini düşünüyoruz. Bu nitelikleri taşımayan hayvan olduğu zaman fiyat açıklaması yapmıyoruz ama Diyanet İşleri örneğin bir küçükbaştan örnek verelim. Biz ortalama fiyat baz aldığımızda 25 kilo ve üzeri et verecek bir hayvan olarak fiyata açıklıyoruz. Diyanet İşleri'nde 15 kiloluk da olabiliyor, 17 kiloluk da olabiliyor et olarak söylediğimizde. Yani onların açıklamış olduğu fiyatlar mevcut piyasa fiyatları değil. Tabii hükümet buna izin verdiği için bizim tepkinin dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Onların açıkladığı fiyatlar gerçek ve reel bulmuyoruz. Biz odalar ve birlikler olarak güncel et fiyatlarını baz alarak gerçekçi fiyatları açıklıyoruz” açıklaması yaptı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön