Ekonomi

Küresel GSYİH'nın neredeyse beşte birini oluşturan Çin ekonomisi alarm vermeye başladı!

İngiliz Financial Times geçtiğimiz günlerde Çin ekonomisini değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Yazıya göre işlerin Çin tarafında iyi gitmediği ve dünyanın kendini ekonomik bir düşüşe hazırlaması gerektiği gerçeğine parmak basılıyor. İşte haberin devamı..Yetkililer sürdürülemez borçları ve piyasa spekülasyonlarını dizginlemeye çalıştıkça emlak fiyatları düşüyor

Çin'in emlak piyasası, yavaş ilerleyen bir krizin ortasında duruyor. Yetkililer sürdürülemez borçları ve piyasa spekülasyonlarını dizginlemeye çalıştıkça emlak fiyatları düşüyor. Müteahhitler konut projelerini zamanında tamamlamak için mücadele ederken, yüz binlerce ev sahibi, önceden satılan mülkler için ipoteklerini ödemeyi reddediyor.

Çin'in gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 15-30'unu oluşturan emlak sektörü, gayri mülkle birlikte, pazarın sıkıntıları, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin için potansiyel küresel büyüme için sorun yaratıyor.

Nedir bu emlak piyasa sorunu?

Nakit sıkıntısı çeken müteahhitler projeleri zamanında tamamlamak için mücadele ediyor ama sektörün sorunları çözülmüyor. Bu yılın başlarında Çin’in güneydoğudaki Jingdezhen kentinde başladıktan sonra, satış öncesi mülk alanların protestoları neredeyse 100 şehre yayıldı ve yaklaşık 300 ev sahibi grubunu kapsayacak şekilde büyüdü.

TOKİ'den Şanlıurfalılara son dakika ucuz konut müjdesi! 603 ucuz konut için düğmeye basıldı! Sakın kaçırmayın!

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Türkiye'nin gururu Trendyol, Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun yıldızı olma yolunda!