15 / 05 / 2024

Küresel piyasada ayçiçek yağı şeker ve hububat fiyatları düştü

Küresel piyasada ayçiçek yağı şeker ve hububat fiyatları düştü

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin önceki günlerde piyasanın fiyatlarına nazaran ton başına 90 dolar fazla ücret ödeyerek ayçiçek yağı ithal edilmesi için ihale açmasının ardından ürün fiyatları daha da düştü.



Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi haziranda aylık yüzde 7,6 gerileyerek 211,8 puan oldu. Palm yağı fiyatları, başlıca üretici ülkelerin mevsimsel olarak artan üretimi ve Endonezya’nın arzı artıracağına yönelik beklentilerle geriledi. Öte yandan, dünya ayçiçeği ve soya yağı fiyatları, artan maliyetlerin ardından azalan küresel ithalat talebi nedeniyle düştü.

Şeker Fiyat Endeksi, küresel mevcudiyete ilişkin olumlu beklentilerden etkilenerek haziranda bir önceki aya göre yüzde 2,6 azalışla 117,3 puan değerini alırken, şubattan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Geçen ay mayısa göre yüzde 1,7 ve 2021’in aynı ayına göre yüzde 12,7 artan Et Fiyat Endeksi ise 124,7 puanla yeni bir rekor kırdı.

Haziranda 149,8 puan olarak hesaplanan Süt Ürünleri Fiyat Endeksi, mayısa göre yüzde 4,1, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,9 arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön