Ekonomi

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim olurken, son dakika rakamları merak ediliyor. Peki endeksler, borsa, dolar düşüyor mu? Söz konusu tutanaklar, bazı Fed yetkililerinin haziran toplantısında faiz oranının 25 baz puan artırılmasından yana olduğuna ya da böyle bir teklifi destekleyebileceklerine dikkat çektiklerini gözler önüne serdi

Dünya genelinde ekonomik aktivite ile ilgili kaygılar günden güne güç kazanırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarından alınan sinyaller de fiyatlamalarda da zorluğa neden oldu. Söz konusu tutanaklar, bazı Fed yetkililerinin haziran toplantısında faiz oranının 25 baz puan artırılmasından yana olduğuna ya da böyle bir teklifi destekleyebileceklerine dikkat çektiklerini gözler önüne serdi. 

Tutanaklarda, tüm Fed yetkililerinin para politikasındaki sıkı duruşun devam ettirilmesinin uygun olacağı görüşünü savunduğu belirtildi. Fed yetkililerinin açıklamaları da izlenirken, New York Fed Başkanı John Williams, bankanın Haziran'da faiz oranını sabit tutma yönündeki kararını desteklediğine vurgu yaptı. Fed'in arz ve talebi dengeleme konusunda hala yapması gerekenler olduğunun altını çizen Williams, faiz oranıyla ilgili daha yapılacak işlerin olduğunu düşündüğünü aktardı. 

TOKİ İzmir 2023 projesinde son dakika! Bu ilçedeki 271 konutluk yeni proje için beklenen tarih geldi!

İşsizlik maaşı yeni zamla kaç lira oldu? Rakamlar bir bir verildi! İşsiz kalanlara ne kadar maaş verilecek?

Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...